Max Verstappen gaat voor het podium in Monaco

28 mei 2017 09:15 Redactie

Vierde startpositie biedt mogelijkheden voor Max Verstappen


Tot nu toe was er bepaald geen sprake van een hechte vriendschap tussen de GP van Monaco en Max Verstappen. Dit keer liggen de papieren echter compleet anders. Zijn vierde startplek betekent zijn beste kwalificatieresultaat van dit seizoen.

De onderlinge verschillen zijn klein maar inhalen in de nauwe straten van Monaco blijft hoe dan ook vrijwel onmogelijk. Ook de 19-jarige Red Bull coureur beseft zich dat maar al te goed. Voor hem is het vooral zaak om eindelijk na twee jaar de finish te halen in Monaco.

Aan Sky Sports F1 vertelde hij na afloop van de kwalificatie het volgende: "We zitten inderdaad dicht bij het podium, dat is zeker waar. Maar morgen ga ik mij vooral concentreren op mijn race en proberen te finishen. Ik wil eindelijk afrekenen met die vloek hier in Monaco!"

Verstappen zat er vanaf de eerste vrije training al direct goed bij en demonstreerde dit opnieuw tijdens de kwalificatie. Hij stond na afloop dan ook met een tevreden gevoel de pers te woord.

"Mijn laatste ronde in Q3 was best wel optimaal. Ik worstelde wat met de grip aan de voorkant van de auto. Het was lastig om de banden zo te laten werken als ik wilde. Uiteindelijk zaten we er niet al te ver vanaf. Natuurlijk wil je er altijd nog dichter op zitten maar ik denk dat mijn ronde behoorlijk op de limiet was."

Verstappen heeft nu de beide Ferrari's en Bottas voor zich. In Barcelona liep het toen nog verkeerd af. Dit keer gaat de Nederlander voor een cleane start.

"De Ferrari's zijn het hele weekend hier al snel. Het was wel erg jammer dat Bottas nog net voor mij wist te komen. Monaco is natuurlijk vrij uniek waardoor het lastig te voorspellen is hoe de race zal lopen. Misschien krijgen we wel een safety car, we moeten het gewoon afwachten."

Over zijn strategie voor de race laat hij nog het volgende los.

"Natuurlijk zal ik goed op mijn banden letten en proberen om op het juiste moment een pitstop te maken. Dat is iets wat je tijdens de race moet aanvoelen. Met een clean start en een goede strategie komt het podium in zicht."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen