Max Verstappen heeft geen interesse in rijdersbond

19 mei 2017 07:00 Redactie

Max Verstappen geen lid van Grand Prix Drivers' Association


Onlangs nam Jenson Button afscheid als bestuurslid van de Grand Prix Drivers' Association. Nu de Brit niet langer actief is in de Formule 1 werd het tijd om zijn functie neer te leggen. Romain Grosjean werd in Rusland verkozen tot zijn opvolger.

Grosjean liet direct al weten dat hij zich ongelofelijk vereerd voelt met deze uitverkiezing. Hij wil ervoor voor zorgen dat er meer eenheid onder de coureurs is. Om dat te bereiken, zouden wat hem betreft alle coureurs lid moeten zijn van deze rijdersbond. Het steekt hem dan ook behoorlijk dat sommige van zijn collega's het blijkbaar minder belangrijk vinden.

"Een paar coureurs staan er nogal onverschillig tegenover. Volgens mij is dat niet de juiste instelling. Ik kan je zo de namen geven van degenen die er geen lid van zijn. Dat zijn Hamilton, Bottas, Verstappen, Stroll, Massa, Werhlein, Sirotkin, Celis, Raikkonen, Hülkenberg en Di Resta. Als iedereen lid is, dan kunnen we ook invloed uitoefenen."

Tijdens een PR-event in Spielberg werd Verstappen natuurlijk hier naar gevraagd.

"Ik ben nooit lid hiervan geweest. Ik geloof dat dat ook niet nodig is om een eenheid te vormen. Uiteindelijk besluiten we toch alles samen. Daarvoor hoef je geen lid van de GPDA te zijn."

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo is wel al jaren lid van de GPDA en vindt het dan ook zijn plicht om zijn jongere teamgenoot over te halen.

"We hebben als bond echt vooruitgang geboekt. Natuurlijk krijgen we niet altijd alles wat we graag willen. In de GPDA draait het veel om onze veiligheid. Tegenwoordig worden we meer bij de sport betrokken en kunnen we ook echt mee praten."

"Het is slechts een geringe bijdrage per jaar, dat kan Max zich wel veroorloven hoor. Ik ga nog wel even met hem praten als we een hapje gaan eten. We zullen zien of Max zijn mening dan verandert."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen