Max Verstappen: 'Een gemiste kans'

16 apr. 2017 21:05 Redactie

Max Verstappen: 'We hadden hier dik kunnen scoren'


De GP van Bahrein begon erg mooi voor Max Verstappen en Red Bull. In de openingsfase wist de Nederlander bij te blijven bij de koplopers en met een goede strategie was een podiumplaats mogelijk.

"Ik had een goed start en Kimi kwam moeizaam weg. Hem haalde ik in op het rechte stuk en toen pakte ik de buitenkant in de eerste bocht waar ik Daniel inhaalde. Naderhand kon ik de leiders makkelijk bijhouden. De Red Bull presteerde erg goed en we konden de banden sparen. Onze snelheid was goed tijdens de race."

Verstappen koos ervoor om al vroeg in de race zijn pitstop te maken voor een setje supersofts. Hiermee volgde hij het voorbeeld van winnaar Sebastian Vettel, die met deze strategie de beide Mercedessen te snel af was.

"Ik denk dat we de juiste call maakte door met onze pitstop te gaan voor de undercut bij de twee Mercedessen. Het volgende moment gaven de achterremmen de geest in ronde 12 en was alles over. Dat hoort ook bij het racen en we kunnen zeker veel positiefs meenemen uit deze race."

"De auto presteerde veel beter dan tijdens de eerste races. Het was gewoon een teleurstellend einde, zeker omdat we veel punten hier konden scoren."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen