Max Verstappen geniet van tienduizenden fans in Zandvoort

21 mei 2017 08:55 Redactie

Max Verstappen: 'Dit zijn de beste fans!'


Het was al vroeg erg druk op het circuit van Zandvoort. De organisatie verwacht in twee dagen meer dan 100.000 bezoekers tijdens de Jumbo Racedagen, die in het teken staan van Max Verstappen.

De Nederlander gaf op zaterdag diverse demo's en werd onder luid applaus welkom geheten door de enthousiaste fans. Toen de Red Bull coureur zijn V8 de sporen gaf veerden de fans op. Enkele rondes over het circuit werden gevolgd door donuts.

"Volgens mij zijn er nog meer mensen dan vorig jaar. Het is super moois en ik ben hier erg trots op," liet Max Verstappen weten.

"Als je een demo hebt gedaan en je hoort iedereen juichen, dat is fantastisch. Dit zijn de beste fans!"

"De Nederlandse fans zijn overal altijd erg enthousiast en laten zich altijd horen. In Spanje waren er denk ik meer Nederlanders dan Spanjaarden aanwezig, wat erg leuk is."

In tegenstelling tot zijn RB13 is de RB8 nog uitgerust met een V8 motor. Dit betekent dat er aanzienlijk meer motorgeluid te horen was in de Zandvoortse duinen.

"Het is geweldig om hier met een RB8 van Red Bull te rijden. De V8-motor geeft een mooi geluid. De auto is iets anders dan de huidige Red Bull, maar het geluid is veel beter. Zandvoort ken ik vanuit mijn Formule 3 tijd en ik vind het een geweldig circuit. Met het nieuwe asfalt is er meer grip en zijn er minder hobbels."

"Formule 1 in Nederland zou erg mooi zijn, maar er komt erg veel bij kijken om dat te organiseren. Denk daarbij aan het benodigde budget en de aanpassing van de infrastructuur, maar ook de ligging de de grootte van de paddock. Er moet nog flink wat werk verzet worden wil er een Formule 1 race gehouden kunnen worden."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen