Max Verstappen: 'Gevaren horen bij de Formule 1'

09 mei 2017 19:15 Redactie

Max Verstappen wil geen dichte Formule 1 cockpits


Als het aan Max Verstappen ligt dan veranderen de cockpits in de Formule 1 niet. Er wordt nu al anderhalf jaar gesproken over dichte cockpits en extra hoofdbescherming.

Binnen de Formule 1 is er nog altijd geen overeenstemming over de introductie van extra hoofdbescherming. De eerste optie, de Halo, werd na diverse testen afgewezen. Momenteel denk de FIA na over 'the shield', een soort van schild dat op de neus van de auto gemonteerd wordt. Cosmetisch is deze verandering minder aangrijpend, maar het zou zorgen voor extra veiligheid.

Max Verstappen is geen voorstander van dichte cockpits. "Cockpits in de Formule 1 zijn altijd nog open geweest. Risico's horen bij de sport. Natuurlijk zijn er zware ongevallen geweest in het verleden, maar je kan onmogelijk alles voorkomen in de toekomst. Ook niet met een shield."

"Een shield beschermt je ook niet tegen een rondvliegende band. Ik vind het er ook niet cool uitzien."

"Ik vind dat Formule 1 cockpits moeten blijven zoals ze nu zijn, met een open cockpit. Daar geniet ik van en van de huidige voorstellen word ik niet vrolijk. Het zou bij mij ook ten koste van het plezier in het racen gaan."

 

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen