Max Verstappen: "Gezonde spanning voor de eerste Grand Prix"

21 mrt. 2017 18:59 Redactie

Max Verstappen kijkt uit naar eerste Grand Prix


Het gaat bijna beginnen: een nieuw tijdperk in de Formule 1. Met volledig vernieuwde bolides gaan de coureurs op jacht naar de wereldtitel. Die jacht begint traditiegetrouw in Australië, wat daarom altijd een speciale Grand Prix is. Ook Max Verstappen kijkt vanzelfsprekend erg uit naar 'het fijne' Melbourne.

"De eerste wedstrijd is altijd spannend", blikt Max vooruit. "Je weet nog niet precies waar je staat met de auto omdat alles nog nieuw is. Dat zie je ook in de paddock, iedereen is altijd gezond gespannen tijdens de eerste Grand Prix."

De eerste Grand Prix van het seizoen is qua afstand de meest afgelegen voor het Formule 1-circus. Verstappen vertrekt daarom altijd wat eerder, om alvast goed te wennen. "We komen altijd wat eerder aan in Australië, voornamelijk vanwege het tijdsverschil. Op die manier hebben we wat langer om te acclimatiseren. De eerste twee, drie dagen worstel je nog een beetje met de jetlag, maar daarna gaat het prima en heb je vooral heel veel zin om te beginnen", aldus Verstappen.

Melbourne is ook een stad waar Verstappen graag komt, los van de Grand Prix. "Ik kom graag in Melbourne. Het is een leuke stad, met een fijne omgeving en vaak lekker weer. Langs de Yarra River zitten een paar heerlijke restaurants. Als ik wat tijd over heb kom ik daar graag", besluit Verstappen.

Het seizoen 2017 gaat op vrijdagochtend om 02:00 uur Nederlandse tijd 'officieel' van start met de eerste vrije training. Tijdens de kwalificatie (zaterdagochtend 07:00 uur Nederlandse tijd) zullen de coureurs (en de fans) een eerste indruk hebben van de machtsverhoudingen dit seizoen. De race begint op zondag, ook om 07:00 uur Nederlandse tijd (zomertijd!).

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen