Max Verstappen: 'Grand Prix van Nederland zou groot succes worden'

03 jun. 2017 09:25 Redactie

Max Verstappen verwacht volle tribunes bij GP van Nederland


Formule 1 leeft in Nederland. Max Verstappen heeft een grote schare fans en in de toekomst wordt deze alsmaar groter. Ruim honderdduizend mensen kwamen af op de demonstraties van de Red Bull coureur op Zandvoort.

Een Grand Prix van Nederland is nog ver weg. Zowel Assen als Zandvoort hebben interesse om een Formule 1 race te organiseren, maar beide circuits moeten veel aanpassingen verrichten. Zo is Assen gericht op motorraces en zijn het circuits en de accommodatie in Zandvoort sterk verouderd.

Mocht er een Formule 1 race in Nederland komen dan verwacht Max Verstappen een groot succes. "Als je kijkt hoeveel mensen er in Zandvoort aanwezig waren, dan kan je jezelf al voorstellen wat voor succes een echte F1-race wordt."

"Het zou geweldig zijn voor de sport, maar het circuit moet sterk veranderd worden."

Tijdens de Jumbo Racedagen wist de Red Bull coureur het ronderecord te verbeteren. "Het ronderecord was mooi. Ik reed met harde banden en veel brandstof aan boord, een ronderecord had ik niet verwacht," laat Max weten aan de Telegraaf.

Een Formule 1 race in eigen land zou een droom zijn die uitkomt voor Verstappen. "Dat is en blijft de ultieme droom."

32 jaar geleden werd Niki Lauda de laatste winnaar van de GP van Nederland in een McLaren. De gemeente Zandvoort is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek voor een terugkeer van de F1 op het circuit. De organisatie van de TT circuit van Assen heft plannen om een vergunning aan te vragen bij de FIA voor het organiseren van een F1-race.

In hoeverre beide plannen realistisch zijn blijft de grote vraag. Er zijn tientallen miljoenen nodig om een F1-race in Nederland te organiseren.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen