Max Verstappen haalt met vijfde positie alles uit de Red Bull

26 mrt. 2017 08:33 Redactie

Max Verstappen rijdt volwassen race in Australië


Max Verstappen kende een betere race dan vooraf verwacht. In zijn Red Bull was de vijfde plaats het maximaal haalbare, maar de snelheid was een stuk beter dan tijdens de kwalificatie.

Vanaf de vijfde positie begon de Nederlander zijn Formule 1 seizoen en Max kende een probleemloze openingsfase. Kimi Raikkonen liep langzaam weg bij de Red Bull, terwijl Max op zijn beurt wegliep bij Felipe Massa. Hierdoor dreigde het een eenzame race te worden op de vijfde positie. 

Op de boordradio liet de Nederlander weten niet tevreden te zijn met zijn set-up: 'Een beetje onderstuur, maar tevens ook overstuur'. Iets dat paste bij het beeld van de afstellingsproblemen dat het team heeft met de nieuwe RB13. Na twaalf ronden bedroeg de achterstand op de koplopers vijftiende seconden.

Door de stop van Lewis Hamilton schoof Verstappen tijdelijk op naar de vierde positie, maar sloot al snel aan achter de Red Bull. Hamilton zat zichzelf op te vreten achter de Nederlander: 'There is no way i can get past this guy!'. Woorden die we vorig jaar ook hoorden toen de Brit klem zat achter Max.

In ronde 26 maakte Verstappen zijn stop en wisselde verrassend genoeg als enige uit de top vijf naar de supersofts. Na de pitstop reed Max een eenzame race met een gat van meer dan acht seconden op Raikkonen voor hem en meer dan vijftien seconden voorsprong op de zesde positie.

Het tempo op de supersofts was sneller dan dat van Kimi Raikkonen die op softs reed. Ronde na ronde wist de Nederlander het gat te dichten, met nog 10 ronden te gaan bedroeg het verschil nog minder dan twee seconden. De Nederlander wist het gat niet verder te dichten in de slotfase en kon geen aanval wagen richting de Ferrari.

Red Bull mag tevreden zijn over de racepace die aanzienlijk beter was dan de snelheid tijdens de kwalificatie. Uiteindelijk gaf Verstappen 'slechts' 28 seconden toe op racewinnaar Vettel.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen