Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen had lek in versnellingsbak tijdens GP Maleisië

Het leek een eenvoudige middag voor Max Verstappen en Red Bull in Maleisië. De Nederlander controleerde de race en reed met overmacht naar zijn eerste zege van dit seizoen.

Volgens F1-commentator Olav Mol was het niet allemaal zo eenvoudig als het leek. Tijdens de race meldde Verstappen over de boordradio dat hij een probleem voelde bij het opschakelen. In het programma Peptalk doet Mol uit de doeken dat er een lek was in de bak van de Red Bull. " Er was even dat momentje waarop we wat hoorden over de bak. Nu zitten er hier in het hotel ook een aantal Fransen die de bak produceren (Renault red.). Nu wisten ze mij te melden dat ze een ini-mini lekje in de versnellingsbak hadden ontdekt en dat ze dat maar stilgehouden hadden."

" Het was toch nog wel spannend, maar Max mocht in de auto nog zelf schakelen en dingen doen. Er kwam tijdens de race een boodschap dat hij moest doen wat hij moest doen. Dat was de code om iets anders te doen. Het was uiteindelijk niet heel, heel spannend." Uiteindelijk wist Max Verstappen zonder kleerscheuren de finish te halen en zijn tweede GP ooit te winnen.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen