© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen heeft drie races omcirkeld in 2019

11 mrt. 08:30 Ruud Dimmers 9 reacties
De Grand Prix van Monaco staat met rood omcirkeld in de agenda van Max Verstappen in 2019. De Nederlander vergooide vorig jaar zijn kansen op een zege door een crash in de derde training. Dit jaar wacht hem een herkansing.

Max Verstappen en Red Bull beginnen volgend weekend in Australië aan een nieuw avontuur. Het F1-seizoen 2019 wordt er eentje vol met uitdagingen en verrassingen. De Oostenrijkse renstal en motorleverancier Honda gaan het eerste jaar van hun samenwerking in.

Aan concrete voorspellingen waagt Verstappen zich niet, maar hij heeft wel diverse races aangevinkt in zijn agenda. Daarbij gaat hij uit van de kracht van Red Bull in de voorbije jaren, maar ook van een stukje revanche.

"Het is nog lastig te voorspellen, maar we weten op welke circuits we normaal gesproken sterk zijn. Natuurlijk zet ik een sterretje bij Monaco en bij Mexico", blikt de Nederlander vooruit in gesprek met Ziggo Sport.

"In Mexico moeten het er drie op een rij worden en Singapore, daar hadden we vorig jaar met een betere driveability ook kunnen winnen."

Met Monaco heeft Verstappen een haat-liefde verhouding. In 2015 en 2016 crashte hij uit de race en in 2018 zorgde een crash tijdens de derde training ervoor dat hij niet deel kon nemen aan de kwalificatie. Vanaf de laatste startpositie wist hij zichzelf op te werken naar een negende plaats, maar het was een bittere pil om voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo de race te zien winnen voor Red Bull.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen