Max Verstappen: 'Het hele seizoen is het al ruk'

11 jun. 2017 21:51 Redactie

Teleurgestelde Verstappen: 'Was anders gewoon tweede geworden'


Max Verstappen viel voor de derde maal in zeven races uit door technische problemen. De Nederlander zag een podiumplaats aan zijn neus voorbij gaan en was niet blij na afloop.

In de elfde ronde viel de Red Bull ineens stil. Een probleem met het accupakket van de auto, zo verklaarde het team. Max stond Ziggo Sport na afloop te woord.

"Opeens viel alle power weg. Ik wilde op het gas gaan en alles viel uit en ik kon ook niet communiceren of wat dan ook. Het is erg balen als je tweede ligt. De start was super, de beste start die we met Red Bull gehad hebben. Uiteindelijk heb je nog steeds niets en dat is ontzettend klote."

In de eerste bocht raakte Vettel met zijn voorvleugel het rechter achterwiel van Max Verstappen. De Nederlander had daar geen boodschap aan: "Dan had hij maar eerder moeten remmen."

De uitvalbeurt deed zeer bij de Nederlander, die tijdens de vorige race een podium aan zich voorbij zag gaan door een mislukte strategie. Na afloop was Max destijds boos, maar vandaag verbeet hij de grote teleurstelling van de gemiste kans.

"Hij valt zwaarder dan Monaco. Je ligt op een tweede plaats en je weet dat de auto eigenlijk niet goed genoeg is voor de tweede plaats, maar dit had ik vandaag vast kunnen houden. Als je ziet hoe moeilijk het vandaag was om in te halen, dan was dat gewoon gelukt."

"Met Valtteri was het geen gevecht want ik reed bij hem weg. Vandaag was het erg zwaar voor de remmen dus ik denk niet dat hij heel dichtbij had kunnen komen. Als je tweede ligt dan zat het podium er zeker in. Waarschijnlijk tweede, maar als het iets minder had uitgepakt dan zeker derde."

Kan Max in Baku terugslaan? "Het hele seizoen is het al ruk met alles. We gaan het zien."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen