Max Verstappen: 'Het liep voor geen meter'

08 apr. 2017 10:32 Redactie

Max Verstappen baalt van motorprobleem


De kwalificatie voor de Grand Prix van China liep voor Max Verstappen uit op een grote teleurstelling. De Nederlander kwam door problemen met de Renault motor niet verder dan P19.

Voorlopig is het nog niet het seizoen van Red Bull Racing. In Australië crashte Daniel Ricciardo tijdens de kwalificatie en kende hij op de racedag technische problemen. Vandaag was het de beurt aan Max Verstappen.

Al in het eerste deel van de kwalificatie ondervond Max problemen met de krachtbron van zijn RB13. Omdat hij nog geen tijd had neergezet, kwam hij op half vermogen niet verder dan de negentiende positie.

Voor de camera's van Ziggo blikte Max terug: "We hadden problemen met de motor en geen vermogen. De motor hield in en je hoorde van alles kraken. Het klopte niet helemaal, leek wel een misfire."

Na een kort bezoek aan de pits waagde Max toch nog een poging, maar het probleem was niet verholpen. "Toen we weer naar buiten gingen voelde ik al dat het niet opgelost was. We moesten naar een safe mode gaan, maar het liep voor geen meter."

Onduidelijk is op dit moment nog of het team de motor van de RB13 moet vervangen. Morgen liggen er weer nieuwe kansen voor Verstappen, want er wordt regen verwacht. De Nederlander staat te boek als een van de beste regenrijders van het veld. Krijgen we wederom een heroïsche inhaalrace van de Red Bull coureur?

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen