Max Verstappen: 'Het was beter om gisteren even niets te zeggen'

26 jun. 2017 20:19 Redactie

Max Verstappen baalt van nieuwe Renault problemen


Max Verstappen blikte tijdens Ziggo Sport terug op de tumultueze GP van Baku. Een motorprobleem zorgde ook bij de Nederlander voor stoom uit zijn oren.

Gisteren verscheen de Nederlander niet meer voor de TV-camera's. Was dit uit zelfbescherming?

"Ja, ik had er even geen zin in op dat moment. Ik ben een half uurtje op het circuit gebleven. Toen heb ik nog even met mijn engineer doorgesproken wat ik van de race vond en toen ben ik weggegaan. Dat leek me verstandiger."

De problemen van het weekend en van de vorige race spookten niet door zijn hoofd tijdens de race. Alles ging dan ook perfect tot aan de elfde ronde.

"Tijdens de race heb ik er niet aan gedacht maar ineens krijg je weer een probleem. Dat is erg balen als je op zo'n goede positie ligt en je weer uitvalt. Zeker met wat er daarna nog allemaal gebeurde."

De exacte oorzaak van het uitvallen is Red Bull nog samen met Renault aan het onderzoeken.

"Dat zijn ze nu nog aan het onderzoeken. Het was in ieder geval iets met de motor. Zaterdag hadden we ook problemen en tijdens de kwalificatie moest ik ook als enige coureur de Renault motor terugschroeven. Het is nu eenmaal zo," verzuchtte Max.

Het goede nieuws is dat Max Verstappen in Oostenrijk de beschikking krijgt over een volledig nieuwe power unit. Hiermee hoopt hij dat de problemen ook uit de wereld zijn.

"Die motor is nu toch klaar, nu kunnen we een nieuwe erin zetten. Met de rest van de auto is niets mis, de snelheid is goed. We waren positief verrast in Baku en de auto gaat absoluut vooruit. Ik wil dan wel een keer punten scoren."

Max Verstappen heeft uiteindelijk niet meegefeest met het team van Red Bull, dat met Daniel Ricciardo de eeste zege van het seizoen behaalde.

"Ik was sowieso al aan het balen en als je dan zijn uitgangspositie ziet tijdens de race, dan kan je jezelf heel goed inbeelden dat je dat zelf was. Feesten? Wat denk je zelf!"

Er wordt gespeculeerd over een complottheorie door een aantal Nederlanders. Max kan daar alleen om lachen.

"Nou dat denk ik niet. Nee absoluut niet. Als je de monteurs ziet die zitten er ook mee. Die werken dag en nacht aan de auto en die balen als een stekker."

Mensen zonder verstand van de Formule 1 slingeren de grootste onzin de wereld in. Zo zou Verstappen teveel van zijn auto vragen. Max kan wel lachen om die opmerking.

"Ik ben benieuwd wat ik dan verkeerd doe. Ik twijfel er zeker niet aan dat ik iets verkeerd doe. Zeker als het hele jaar qua snelheid wel goed zit, maar qua punten scoren niet. Ze verwachten van mij dat ik mijn best doe en ik verwacht van Red Bull en de motor dat alles ook tip top is. Dit was een probleem met de motor en helaas niet de eerste keer."

Zoals we van Max gewend zijn sloot hij weer af met een grap: "Woensdag zit ik weer in de simulator, daarin kan de motor in ieder geval niet kapot gaan!"

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen