Max Verstappen: 'Het was gewoon helemaal ruk!'

29 apr. 2017 15:17 Redactie

Max Verstappen zwaar ontevreden over kwalificatie


Na afloop van de kwalificatie deed Max Verstappen weinig moeite om zijn teleurstelling te verbergen. De Nederlander was totaal niet te spreken over zijn kwalificatie. 

Voor de camera's van Ziggo was Verstappen erg duidelijk: "Het was gewoon helemaal ruk. Ik snap het ook niet. Q1 was goed, maar daarna ging het mis. Iedere set die ik erop zette, iedere keer als ik bij bocht 13 kwam begon ik te glijden. Daarna moet je de laatste sector nog door."

Zoals wel vaker tijdens de kwalificatie heeft de Nederlander moeite om tijdens het laatste deel zichzelf nog te verbeteren. Teamgenoot Daniel Ricciardo pakte de vijfde positie, terwijl Max worstelend niet verder kwam dan de zevende plaats

"Ik heb alles geprobeerd met de rembalans, het diff, engine braking enzo. Ik vroeg het team ook of we nog wat konden veranderen. Als ik bepaalde dingen zou veranderen dan zou de grip er wel komen aan de achterkant. Het was er gewoon niet, het was een drama."

De laatste run begon nog goed, maar in de laatste sector ging het mis: "De eerste sector gelijk twee tienden sneller, maar in de laatste sector verlies je alles. Uiteindelijk was het gewoon slecht."

Aan voorspellingen voor de race waagde Max Verstappen zichzelf niet. 

"Dat zie ik morgen wel, dat maakt me nu even niets uit. Normaal in de race moet het beter gaan. Om de een of andere reden liep het niet meer in de kwalificatie na Q2."

Foto: Mark Thompson/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen