Max Verstappen: 'Hoop dat we topteams bij kunnen houden in Spanje'

05 mei 2017 18:34 Redactie

Max Verstappen blij met terugkeer in Spanje


Vanzelfsprekend koestert Max Verstappen goede herinneringen aan de GP van Spanje. Op het circuit van Barcelona debuteerde Max vorig seizoen voor Red Bull Racing en behaalde hij direct zijn eerste GP overwinning.

De Red Bull van Max Verstappen en Daniel Ricciardo wordt voorzien van een nieuw aerodynamisch pakket, een zogeheten B-specificatie van de auto. In de volksmond al snel omgedoopt tot 'nieuwe auto'. De verbeterde RB13 moet een stap in de goede richting zijn om het gat met Ferrari en Mercedes te dichten.

"Het is nog even afwachten hoe goed de updates zijn. Ik hoop dat we een stuk dichter bij de topteams zitten en ze op zijn minst kunnen volgen. Dat zou al een mooie stap vooruit zijn", laat Verstappen weten.

"Ik ben blij dat we terug zij in Europa voor de GP van Spanje. Een bijzondere race voor mij dit jaar."

De terugkeer in Europa zorgt ervoor dat de teams weer meer materieel mee kunnen nemen. Dat heeft ook voor Verstappen zijn voordelen.

"Het betekent normaal eten en een eigen coureursruimte met een Energy Station. Je kan wat meer chillen en jezelf beter voorbereiden. Dat is wel welkom aangezien we zoveel reizen."

Vandaag is het op de dag af één jaar geleden dat Red Bull Racing de Nederlander presenteerde. Een hectische week volgde in aanloop naar de GP van Spanje.

"Vorig jaar rond deze periode kreeg ik de oproep om deel uit te maken van Red Bull Racing. Het was een geweldig gevoel en na mijn bekendmaking ging alles razendsnel. Ik bracht veel tijd in de fabriek door en trainde mezelf in de simulator."

"Er was veel media aandacht maar ik was niet erg nerveus, maar wel erg blij dat voor een topteam kon racen. Het werd een hele speciale race voor mij en we namen de beker mee naar huis! Een ongelooflijk gevoel toen ik de finish passeerde, zeker omdat het mijn eerste race voor het team was. De terugkeer naar Spanje betekent veel voor me."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen