Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen hoopt fans te kunnen laten juichen bij GP België

De Nederlandse F1-fans reizen de komende dagen massaal af richting de Belgische Ardennen. De GP van België heeft alles in zich om een waar oranjefeest te worden, maar dat het feest ook snel voorbij kan zijn zagen we vorig jaar in de eerste bocht.

Max Verstappen hoopt dat Red Bull de stijgende lijn van de laatste race door kan trekken tijdens de Grand Prix van België. Op Spa-Francorchamps worden meer dan 50.000 Nederlandse racefans verwacht. Extra druk voelt Max daar niet door. " Ik voel geen extra druk, alleen maar positieve druk. Ik hoop dat alle fans zondag kunnen juichen als ik over de finish kom." In het verleden presteerde Red Bull vaak goed tijdens de GP van België. Ondanks dat Mercedes en Ferrari een betere motor hebben, won Ricciardo in 2014 de race en kwalificeerde Verstappen zichzelf als tweede vorig jaar. Max verwacht dat het circuit de RB13 ook goed moet liggen. " Over het algemeen ligt dit circuit de Red Bull goed. Ik heb veel fans hier en kijk uit naar het weekend. De tweede sector is erg uitdagend en leuk, met veel snelle bochten. Het is ook het moeilijkste deel van het circuit."

De spanning die er tussen de Nederlander en Daniel Ricciardo was na de GP van Hongarije is weer voorbij. Tijdens een gesprek werd alles uitgesproken. " Direct na afloop van de race hebben Daniel en ik erover gesproken. De kou was direct uit de lucht. Nu is het aan ons om weer te proberen om hier zoveel mogelijk punten te scoren."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'