Max Verstappen hoopt op nieuwe F1-gekte rondom Jumbo Racedagen

31 mrt. 2017 16:25 Redactie

Max Vertappen 20 en 21 mei in actie op Circuitpark Zandvoort


Max Verstappen kijkt uit naar de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort in mei. Na het succes van vorig seizoen staat de Formule 1 coureur van Red Bull wederom centraal in het programma.

Vorig jaar waren er in totaal ongeveer 100.000 Nederlandse racefans afgereisd naar de kustplaats. Zij konden genieten van diverse demo's van Max en ander racegeweld op het circuit van Zandvoort. Dit jaar pakt Jumbo het wederom groots aan. 

Max hoopt dat er in mei wederom een oranje leger afreist naar Zandvoort. "Vorig jaar kwam het perfect uit na de overwinning in Barcelona. Het was enorm druk, wat erg mooi was om te zien. Ik ben blij dat er zoveel Nederlandse fans op de been waren, en hop dat het er dit jaar nog meer zijn." laat hij op zijn website weten.

Het circuit van Zandvoort staat in het rijtje van favoriete circuit van Verstappen. "Het is zeker een van de beste en ik heb er mooie races gehad in de F3. Dat was al speciaal, maar met een F1-auto hier racen is erg bijzonder. Het circuit heeft weinig uitloopstroken, wat het uitdagender maakt om de limiet op te zoeken. Je wil natuurlijk niet in de muur eindigen."

Hiermee wijkt het traditionele circuit af van de moderne F1-circuits, waar nog nauwelijks muren te vinden zijn. "Op de nieuwe circuits zijn veel brede uitloopstroken, waardoor je makkelijker op de limiet kan rijden. Zandvoort heeft deze niet en dat vind ik mooi, aangezien het dan gaat om de pure kwaliteit van de coureur."

De gemeente Zandvoort is momenteel bezig met een haalbaarheidsonderzoek om de Formule 1 terug te halen naar Nederland. Vanzelfsprekend juicht Verstappen een F1 race in Nederland toe. "Of er ooit een GP in Nederland komt? Dat is niet aan mij, maar het zou mooi zijn. Vanzelfsprekend ben ik daar voor. Of het realistisch is weet ik niet, mogelijk in de toekomst."

De racefans krijgen bij Jumbo gratis toegangskaarten bij diverse actieproducten. Deze tickets geven toegang tot de plaatsen in de duinen. Wil je paddock kaarten die recht geven op een zitplaats op de hoofdtribune en toegang tot de paddock, dan kan je deze bestellen via de site van het Circuitpark Zandvoort.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen