Max Verstappen: "Ik ben de verbeterde versie van mijn vader"

04 jun. 2017 17:45 Redactie

Max Verstappen vindt zichzelf de betere Verstappen


Jos Verstappen gold jarenlang als de meest succesvolle Nederlandse Formule 1 coureur. Inmiddels heeft zijn zoon dit stokje van hem overgenomen.

Al van kleins af aan maakte Max onderdeel uit van het Formule 1 circus. Als zoon van Jos reisde hij al regelmatig mee naar de verschillende circuits. Toen hij zelf eenmaal actief werd in het karten, werden de rollen omgedraaid. In een exclusief gesprek met Crash.net haalt Verstappen herinneringen op aan zijn allereerste kartrace.

"Mijn eerste race was in Emmen, een vrij smalle baan. Ik reed in een mini kart bedoeld voor de kleintjes. Het was eigenlijk best wel een goed weekend. Ik stond op pole en won vervolgens beide races. Mijn vader was er natuurlijk ook bij en hij was zo ontzettend nerveus. Het was mijn allereerste race natuurlijk en alles was nieuw voor me."

Doordat Jos altijd betrokken was bij de ontwikkeling van zijn zoon in de autosport, wil Crash.net weten in hoeverre Max werd gepusht.

"Ik denk dat het het belangrijkste is dat je er zelf plezier in hebt. Het moet absoluut niet gepusht worden door de ouders. Je moet het zelf willen."

De pas 19-jarige Nederlander had al op vrij jonge leeftijd in de gaten dat hij goed was.

"Pfff, ik denk dat ik toen 8 of 9 was. Je zag het al tijdens de nationale races. Ik won bijvoorbeeld 68 van de 70 races. Er was dus weinig competitie maar ja, dan vraag je je natuurlijk altijd wel af hoe goed je internationaal bent. Toen ik internationale races ging doen, haalde ik gelukkig ook direct goede resultaten. Ik was denk ik 10 toen ik dacht 'OK, dit ziet er goed uit!'"
Tenslotte wil Crash.net weten wie van de twee Verstappens het snelste is. Volgens Max Verstappen is het antwoord hierop heel simpel.
 

"Tja, dat ben ik. Mijn vader zal dat ook direct toegeven. Hij heeft er altijd alles aan gedaan om mij beter te maken dan hem. Je kunt dus wel stellen dat ik Verstappen 2.0 ben!"


Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen