Max Verstappen: 'Ik keek af en toe TV tijdens de race'

30 apr. 2017 16:17 Redactie

Max Verstappen: 'Het was een saaie race'


De Grand Prix van Rusland werd een saaie race voor Verstappen. De Nederlander pakte bij de start twee belangrijke posities, maar reed daarna in niemandsland.

Ondanks alle problemen voor de start wist de Nederlander in de RB13 de finish te behalen. Voor de start was Red Bull daar niet gerust op. Met de vijfde positie bouwt Max zijn voorsprong in het klassement uit op teamgenoot Daniel Ricciardo.

"Het was best wel relaxed en ik heb op de televisiebeelden gekeken wat er voor me gebeurde. 24 seconden voor mij en 26 seconden achter mij. Wat moet ik anders doen?

"De start was heel goed en ik had ook het goede spoor naar bocht 1 en 2. Daarna was het een saaie race. Ik heb nog best wat gepraat met het team en de motor klonk wederom niet zo goed, dus we moesten hem weer terugdraaien aan het einde van de race."

Verstappen toonde zichzelf realistisch. Vijfde is het maximale nu en van de upgrade in Barcelona verwacht hij geen wonderen.

"Verder naar voren dan vijfde dan ben je echt aan het dromen. Dit is het maximale als niemand een fout maakt."

"Ik kijk er naar uit en ben benieuwd hoe alles gaat verlopen. We gaan vooruit met de auto maar de concurrentie staat ook niet stil. We moeten hard blijven werken want er is nog een groot gat."

Foto: Mark Thompson/ Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen