Max Verstappen: 'Ik wil winnen, wil meer dan vijfde plaatsen'

22 jun. 2017 16:59 Redactie

Max Verstappen: 'Mijn eigen prestaties zijn verbeterd'


In Baku liet Max Verstappen wederom weten dat hij geen genoegen neemt met vijfde plaatsen. De gretige Red Bull coureur baalt dat zijn auto niet snel genoeg is voor de ereplaatsen. 

"Ik wil meer, ik wil winnen en dat is nu niet aan de orde. Over het algemeen is er denk ik weinig fout gegaan dit seizoen. Als ik naar mezelf kijk zijn mijn prestaties weer vooruit gegaan, dat is positief. Volgens mij is het ook redelijk normaal, omdat je alleen maar groeit en beter wordt," laat Max op zijn site weten.

"Ik denk dat we over algemeen het maximale uit het pakket en de auto hebben gehaald. Na vorig jaar hadden we verwacht een stap naar voren te kunnen maken. Nu moeten we weer proberen daar naartoe te werken. De auto is dit jaar zeker een stuk beter geworden, maar zowel met de motor als de auto moeten we vooruitgang blijven boeken.”

Baku is niet direct het circuit waarop wonderen verwacht mogen worden van Max Verstappen en Red Bull. Wat vindt Max van het circuit?

"Elk circuit waar onze auto goed presteert, vind ik een mooi circuit. Dus als ik hier de snelste motor achterin zou hebben liggen, zou ik het helemaal super vinden,” grapt de Nederlander

"Het lange rechte stuk bevordert wel het inhalen. Daardoor heb je hier wel meer actie. Wat betreft de afstelling van de vleugels is het lastig. Je wil zo hard mogelijk door de bochten, maar dat betekent meer vleugel. Daarmee verlies je weer snelheid op het lange rechte stuk."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen