Max Verstappen: 'Inhalen is weer echt geworden in de F1'

14 apr. 2017 11:22 Redactie

Max Verstappen blij met mindere werking van DRS


De absolute inhaalkoning van de Formule 1 is Nederlands trots Max Verstappen. Met bijzonder mooie acties wist hij in 2015 en 2016 als de FIA Award voor de mooiste actie van het seizoen te veroveren.

Ook in China zagen we Verstappen weer ouderwets naar voren knallen. Vanaf een zestiende startpositie vloog hij langs zijn concurrenten, tot zijn opmars tot stilstand kwam op een tweede positie. Later in de race moest de Red Bull coureur zijn meerdere erkennen in Sebastian Vettel, om als derde te finishen.

Het inhalen is aanzienlijk moeilijker geworden laat de Nederlander weten aan de media in Bahrein. 

"Het is lastiger om iemand in te halen, maar het is nog goed te doen. Op gebruikte banden is het moeilijker, maar op nieuwe banden heb je nog ongeveer twee ronden om je kans te wagen."

Goed om te zien was dat de beide Ferrari's zichzelf lange tijd stuk beten op de Red Bull van Daniel Ricciardo. Dit ondanks het lange rechte stuk waarop zij gebruik konden maken van DRS. Vorig jaar vlogen de coureurs met de DRS voorbij aan hun concurrenten.

"Dit seizoen heb je minder voordeel van je DRS. In China vonden de meeste inhaalacties dan ook zonder DRS plaats en dat maakt het leuker. Inhalen is wel wat lastiger als vorig jaar, maar je kan nu wel andere lijnen rijden op de baan."

Veel fans klaagden over de inhaalacties met DRS in de afgelopen jaren. Van spannende gevechten was daardoor nauwelijks sprake. Een ander voordeel is dat het verschil tussen nieuwe en gebruikte banden veel kleiner is. Banden behouden langer hun snelheid, wat de verschillen op de baan ook kleiner maakt. In Australië kon Lewis Hamilton op zijn nieuwe banden niet voorbij komen aan Verstappen. 

Hoewel er in China volop werd ingehaald, speelde het weer daarbij ook een belangrijk onderdeel. Op de vochtige baan zagen we veel inhaalacties. In Bahrein moet blijken of China een eenmalig uitschieter was, of dat inhalen ook echt mogelijk is met de nieuwe generatie F1-bolides.

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen