Max Verstappen: "Inhalen in Monaco is onmogelijk"

25 mei 2017 14:00 Redactie

Max Verstappen verwacht een optocht in Monaco


Max Verstappen start dit weekend voor de derde keer in de GP van Monaco. Het is echter de enige race waarin de 19-jarige Red Bull coureur nog niet de finishvlag heeft gezien.


Vorig jaar kwam Verstappen als winnaar van Barcelona naar Monaco, echter binnen twee weken groeide Verstappen uit van hero to zero. De jonge Nederlander kwam in Monaco maar liefst drie maal met de vangrail in aanraking. Zijn voornaamste doel is dan ook om dit jaar de race uit te rijden en het liefst natuurlijk zo ver mogelijk naar voren. Op een baan waar het motorvermogen van ondergeschikt belang is, ruikt Red Bull zijn kansen. Vorig jaar verraste Daniel Ricciardo met een perfect rondje in Q3 waarmee hij de pole veroverde.

In gesprek met Auto Motor und Sport vertelt Verstappen dat Red Bull er dit jaar anders voorstaat dan toen ze vorig jaar in Monaco kwamen.

"Onze uitgangspositie is niet zo goed als vorig jaar. Toen hadden we net een overwinning in Barcelona geboekt. Dit jaar voelde de auto in Spanje wel een stuk beter dan in de vorige races. Hoe goed we er echt voor staan, zullen we ook in Monaco nog niet weten. Dat wordt pas duidelijk bij de volgende races."

Verstappen liet zowel in zijn debuutjaar als vorig jaar zien dat er wel degelijk inhaalmogelijkheden zijn in de nauwe straten van Monaco. Nu met de bredere auto's zal het een stuk lastiger worden in het vorstendom. Verstappen heeft dan ook minder goed nieuws voor de vele Formule 1 liefhebbers.

"Inhalen is dit jaar onmogelijk. We rijden gewoon in het midden van de straat waardoor er geen ruimte is om in te halen. Een goede kwalificatie is enorm belangrijk!"
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen