Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen is woede voorbij: 'Het was nog steeds een superrace'

Voor Max Verstappen was de Formule 1-Grand Prix van Amerika er een met gemengde gevoelens. De Nederlander reed een fenomenale inhaalrace, maar kon die door een beslissing van de wedstrijdleiding niet bekronen met een podiumplaats. Net na afloop was Max ziedend, maar een dag later is de woede al gezakt.

In het programma Peptalk van Ziggo Sport deed Max zoals gewoonlijk na elke wedstrijd zijn relaas. De Nederlander was kalm en liet weten dat hij alsnog heel tevreden is met zijn race. "Tuurlijk is het heel jammer dat je niet op het podium staat. Het gaat vooral om de beslissing, die volgens mij niet correct is" , begint Verstappen. "Maar we hebben wel een superrace gehad, daar ben ik wel heel blij mee" , vervolgt hij met een glimlach. De straf na het incident vindt Max overigens nog steeds onzin. Volgens de 20-jarige Nederlander kon hij niet veel anders dan aan de binnenkant over kerbstones te rijden. "Ik kon niet echt anders, ik moest wel via de binnenkant. Dus ik had niet echt een keuze. Het gehele weekend mag je overal het circuit afsnijden, behalve hier. Dat is erg vreemd" , laakt Verstappen de straf van de wedstrijdleiding.

Een protest indienen was volgens Verstappen niet eens mogelijk, iets dat 'gewoon' in het reglement staat. "Je kan er echt niets tegen doen, dat staat in de regels. Dus een protest is niet eens mogelijk" , reageert hij zelf ook wat verbaasd op de vraag waarom Red Bull geen protest aantekende. Maar de woede van gisteren heeft inmiddels plaatsgemaakt voor berusting en vertrouwen voor de rest van het seizoen. "Het is zoals het is, ik heb nog steeds een goede race gereden en daar ben ik blij mee." "De laatste drie wedstrijden hebben we misschien wel de snelste auto gehad, dus dat geeft veel vertrouwen voor de komende wedstrijden" , besluit Verstappen met vertrouwen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden