Max Verstappen: Een jaar Red Bull in cijfers

05 mei 2017 10:06 Redactie

Max Verstappen behaalt prachtig resultaat in eerste jaar bij Red Bull


Formule 1 coureur Max Verstappen is vandaag precies één jaar in dienst bij het topteam van Red Bull Racing. De Nederlander maakte een stormachtig jaar door, met vele hoogtepunten.

In het afgelopen jaar verscheen Max Verstappen in eenentwintig races aan de start voor Red Bull. Zeventien hiervan vonden plaats in 2016 en vier in het huidige seizoen. Het was een fantastisch jaar en wij nemen jou even mee terug naar enkele van de hoogtepunten.

De podiumplaatsen


Deze in Spanje vergeet niemand meer, maar daarnaast stond Max nog frequent op het podium. In deze 21 races wist Verstappen liefst 8 keer het podium te halen. Naast zijn zege volgde er nog vier tweede plaatsen en drie derde plaatsen.

In Spanje, Oostenrijk, Engeland, Duitsland, Maleisië, Japan, Brazilië en China vonden we Max terug bij de beste drie van de race. 

verstappen Red Bull Contentpool

De beste kwalificaties


In de eerste races in de RB12 was het steeds Daniel Ricciardo die het voortouw nam, maar gaandeweg het seizoen 2016 nam Verstappen steeds vaker het stokje over. Dit resulteerde in een prachtige tweede startpositie bij zijn thuisrace in België. In Engeland, Maleisië en Mexico startte Max als derde.

Liefst zeven keer startte Max vanaf een vierde positie. Zijn slechtste startpositie was de eenentwintigste plaats in Monaco na een crash in de kwalificatie.

verstappen Red Bull Contentpool

Max Verstappen pakt de prijzen


De bekroning op het prachtige 2016 seizoen volgde tijdens het FIA gala. De inhaalactie in de stromende regen op Nico Rosberg werd verkozen tot 'FIA ACTION OF THE YEAR 2016'. Een prijs die de Nederlander onder meer in 2015 won. Daarnaast ontving Max de prijs voor 'Persoonlijkheid van het jaar'

In Nederland werd Max Verstappen verkozen tot 'Sportman van het jaar 2016'. Het was voor het eerst dat er een autosportcoureur met deze prijs aan de haal ging. 

verstappen award

De cijfers van één jaar Red Bull Racing


We merken de laatste weken dat sommige fans een erg kort geheugen hebben. Het seizoen is pas vier races onderweg en Verstappen behaalde al een mooie derde positie en finishte twee keer als vijfde.  Op dit moment bezet Max de vijfde positie in het WK.

Onderstaand de indrukwekkende statistieken van één jaar in dienst bij Red Bull Racing. 
Races 21
Zeges 1
Podiumplaatsen 8
WK punten 211
Snelste rondes 1
Beste positie in WK  5e
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen