Max Verstappen: "Jenson Button krijg het zwaar in Monaco"

25 mei 2017 08:50 Redactie

Max Verstappen voorspelt een lastig weekend voor Button


In het Prinsendom van Monaco maakt Jenson Button zijn comeback in de Formule 1 als vervanger van Fernando Alonso. Tijdens de eerste vrije trainingen zullen zijn verrichtingen dan ook met argusogen worden gevolgd.

De wereldkampioen van 2009 stond in datzelfde jaar op het hoogste treetje in Monaco. Uitgerekend op één van de lastigste circuits op de Formule 1 kalender keert de Brit voor een eenmalige optreden terug. De afgelopen periode heeft hij volop tijd doorgebracht in de simulator van het team om bekend te raken met de nieuwe bolide. Een mogelijkheid om te testen in Bahrein liet Button echter onbenut.

Volgens Max Verstappen een gemiste kans.

"Als Jenson dat op die manier wil doen, dan is dat prima. Het is zijn keuze. Ik kan er niet over oordelen. Ik zit ook niet in dezelfde positie en heb niet zoals hij zeventien jaar race-ervaring."

Van de 19-jarige Red Bull coureur is het bekend dat hij heel wat tijd doorbrengt in de simulator. Hij benadrukt echter dat niet alles in de simulator na gebootst kan worden.

"Het trainen in een simulator is belangrijk in de voorbereiding, maar de sensatie van rijden in de echte auto is heel anders, onder andere vanwege de G-krachten die op je lijf drukken. "

Tot op heden blinkt de McLaren bolide niet bepaald uit in snelheid. Juist in Monaco zou het team van Vandoorne en Button misschien kansen hebben op een top 10 klassering. Verstappen verwacht echter dat het voor Button lastig wordt om de bolide naar zijn hand te zetten in zo'n korte tijd.

"Ik denk dat het vinden van de juiste afstelling voor hem het moeilijkste wordt. Om de limiet te vinden van een auto waar hij nog niet eerder in gereden heeft. Juist op dit circuit is zelfvertrouwen belangrijk."

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen