Max Verstappen kijkt uit naar regenbanden test van vandaag

02 mrt. 2017 07:45 Redactie

Verstappen is klaar voor testen met regenbanden


Vandaag staat alweer de vierde en laatste testdag van deze week op het programma. Een speciale, want het Circuit de Barcelona-Catalunya zal kunstmatig onder water worden gezet. Trucks zullen het circuit besproeien met water, alvorens de coureurs er overheen zullen scheuren. Max Verstappen is in ieder geval klaar voor een ritje door de 'regen'.

De grote vraag is natuurlijk of het besproeien van de baan ook genoeg is om 'regen' na te bootsen. Max Verstappen is daar nog niet helemaal van overtuigd. "We moeten eerst maar eens zien hoe lang de baan nat blijft met dit weer", zegt hij tegenover het AD. "Waarschijnlijk zal de baan snel opdrogen en dat maakt het geen ideale regentest. Maar je moet wat in Spanje, als je de regenband wilt gaan testen", analyseert de Nederlander nuchter.

Als je regen en Verstappen in één zin zegt, denk je natuurlijk direct aan de Grand Prix van Brazilië van vorig seizoen. Op een zeiknatte baan reed Verstappen toen bijna het volledige veld naar huis en stapte uit alsof er niets gebeurt was. Hoewel je zou denken dat Verstappen daarom ook erg van rijden in de regen houdt, valt dat erg mee. "Regen of droog, het maakte mij niet zo heel erg veel uit. Maar het gaat altijd goed met mij in de regen, dus dat maakt het wel mooi", aldus Verstappen.

Vanzelfsprekend is de vierde testdag volledig live te volgen via ons liveblog. We houden je op de hoogte van de verrichtingen van Max Verstappen en zijn collega's in de 'regen' van Barcelona. Volgen kan via de link hieronder.

VOLG HIER LIVE DE VIERDE TESTDAG VIA ONS LIVEBLOG!

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen