Max Verstappen komende week in actie op Paul Ricard

29 mei 2017 07:31 Redactie

'Max Verstappen in actie tijdens Pirelli-test'


Max Verstappen beleefde gisteren een moeizame middag in Monaco. De Nederlander finishte uiteindelijk teleurstellend als vijfde en was na afloop vooral ontevreden over de tactiek van zijn team. Die teleurstelling moet hij echter snel achter zich laten, aangezien hij morgen weer in actie moet komen.

Pirelli is namelijk al volop in voorbereiding voor het komende seizoen. Hoewel de verandering volgend seizoen niet zo groot is als dit seizoen, wil Pirelli de banden graag verbeteren. Dat doen ze door meerdere testdagen gedurende het seizoen, die niet publiekelijk toegankelijk zijn.

Het circuit van Paul Ricard is een gewild testcircuit, omdat het kunstmatig onder water gezet kan worden. Zo kunnen de regenbanden ook getest worden. Het circuit staat daarnaast ook voor volgend jaar op de kalender. De Grand Prix van Frankrijk zal dan zijn terugkeer maken in de Formule 1, na tien jaar van afwezigheid. Dat zal dus niet gebeuren op het circuit van Magny-Cours, waar tussen 1991 en 2008 werd gereden. De laatste keer dat er op Paul Ricard werd gereden voor een Formule 1-Grand Prix was in 1990, toen won de Fransman Alain Prost zijn 'thuiswedstrijd'.

Op het circuit zal Max Verstappen woensdag dus gaan testen voor het team van Red Bull, zo meldt F1Today.net. Volgens een bron binnen het team zal Daniel Ricciardo het stuurtje overnemen op donderdag. "We gaan met Red Bull op 31 mei en 1 juni testen op Paul Ricard voor Pirelli. Max Verstappen zal op woensdag 31 mei rijden, Daniel Ricciardo op donderdag 1 juni", zo meldt de bron.

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen