Max Verstappen krijgt geen RB14 bij GP Spanje

09 mei 2017 07:01 Redactie

Doornbos: 'Max Verstappen krijgt geen RB14'


Gisteren was er veel commotie onder de Max Verstappen fans. Op Social Media gingen de fans helemaal los vanwege een bericht op het Verstappen forum waarin stond dat er een RB14 zou komen. Robert Doornbos, voormalig Red Bull coureur, is duidelijk in zijn oordeel: Er komt geen RB14.

Zoals wij al enkele keren eerder meldden, komt er in Barcelona een upgrade van de RB13. De huidige auto van Max Verstappen wordt uitgerust met een nieuw aerodynamisch pakket. Het team van Red Bull is hier al sinds de wintertest in februari mee bezig en introduceert diverse nieuwe onderdelen op de bolides van Max en Daniel. 

Doornbos laat in Ziggo Peptalk weten dat de upgrades hard nodig zijn en merkt ook op dat de F1 meer leeft dan ooit tevoren. 

"Het leeft nu als nooit te voren en je ziet dat Max nu echt tekort komt. Max Verstappen werd in Sotsji kansloos vijfde en hij verveelde zich tijdens de race."

Dat er in Barcelona veel 'nieuwe' auto's' komen is niet verrassend. Het is een samenloop van omstandigheden, van het moment van de eerste testdag, de ontwikkeling, tot en met de implementatie van de onderdelen. Een uitgebreide analyse over nieuwe auto's tijdens de GP van Spanje kunt u hier lezen.

"Red Bull is het seizoen begonnen met een 1-0 achterstand en moet dat inhalen. Wat er gebeurt is dat de teams de eerste vier races van het seizoen ver weg zijn van de fabriek. Nu komen ze aan in Europa en zitten ze dichter bij de fabriek. Daar introduceren ze alle upgrades die ze kunnen vinden. Dan plakken ze echt alles op die auto", vervolgt Doornbos.

"In het geval van Red Bull heel veel aerodynamische updates. We gaan op vrijdag in de trainingen een andere auto zien. Je kan als team de downforce winnen in de voorvleugel, de vloer, het bodywork en zelfs de suspensie. Het wordt op het oog dus een andere auto en hopelijk een snellere auto. De auto zal echter niet van naam wisselen, maar blijft gewoon de RB13 heten."

Voor de fans dus geen enkele reden tot paniek, want de RB13 van Max Verstappen wordt nog altijd voorzien van diverse upgrades. De Nederlander houdt rekening met een tijdwinst van enkele tienden. Helmut Marko liet vorige week nog weten niet te doen aan voorspellingen en lachte geruchten over tijdwinst van één seconde per ronde weg.

Renault komt gewoon 65 PK tekort


"Helaas heeft Renault het heel zwaar met deze motoren en ze proberen er meer PK's uit te krijgen. Tijdens de kwalificatie gaat Mercedes maximaal richting de 1000 PK. Renault komt dan gewoon 60-65 PK tekort. Max kan zijn pedaal dan wel kromtrappen, maar harder gaat hij niet."

"Waar Renault zich nu op focust, omdat de motoren op de testbank ploffen, is betrouwbaarheid en daarna pas de upgrade. De achterstand van Red Bull van 1,7 seconde zit niet alleen in de auto, dat zit ook in de motor."

"Puur op snelheid verwacht ik niet dat we Max voor de pole zien knokken. Als ze het gat al dichten dan zouden ze al een mega stap hebben gemaakt."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen