Max Verstappen krijgt in Barcelona al verbeterde motor

03 apr. 2017 09:16 Redactie

Volop veranderingen aan bolide Max Verstappen in komende races


Red Bull Racing heeft diverse veranderingen aan de bolide van Max Verstappen gepland staan. Al tijdens de tweede race zien we veranderingen aan de auto en dat gaat de komende races zo door. 

Red Bull adviseur Helmut Marko doet geen moeite om zijn teleurstelling omtrent de eerste GP van het jaar weg te nemen. "We hebben niet voldaan aan onze verwachtingen in Australië. De auto reageert soms anders dan we verwachten op kleine aanpassingen. Dat heeft ons daar veel tijd gekost."

Het team van Max Verstappen is allerminst in paniek. Al voor aanvang van het seizoen wist het dat het niet het snelste team zou zijn tijdens de eerste race(s). Red Bull werkt met een plan om snel progressie te boeken met de RB13. In China moeten we daarvan al de eerste signalen kunnen waarnemen.

"We denken onze problemen allemaal in kaart te hebben. We brengen volop nieuwe onderdelen de komende races die onze problemen op moeten lossen. Bij de volgende race in China hebben we al de eerste nieuwe onderdelen." laat Marko aan Motorsport-Total weten.

Deze aanpassingen zijn terug te vinden op het chassis van de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In de races die volgen zien we vaker aanpassingen aan het chassis, die moeten zorgen voor meer downforce.

Daarnaast staan er twee motorupgrades op het programma. "In Barcelona komt er een nieuwe versie van de motor die wat lichter is en die we langere tijd op vol vermogen kunnen rijden." laat Marko weten. De verwachting is dat het team in Barcelona ook de 2017 versie van het hybride ERS-systeem kan gebruiken. Momenteel rijdt het noodgedwongen met de versie van 2016, die 5 kilo zwaarder is en minder vermogen levert.

Tijdens de GP van Canada moet de grootste stap gezet worden op motorisch gebied. "We zijn hier erg optimistisch over en hopen dat we dan ook op dat vlak met de beste teams mee kunnen komen."

 

Marko ziet ook geen enkele reden tot paniek. In Australië ging de Red Bull uitstekend om met de banden tijdens de race. Zo kon Verstappen op een zachtere compound rijden dan de concurrentie. 

"Ons basisconcept is gewoon goed en we zijn ook snel op de rechte stukken. Mercedes is niet langer oppermachtig. Ze hebben tijdens de kwalificatie nog een speciale motorsetting die ze nog drie tienden voorsprong oplevert. Maar tijdens de wedstrijden is de snelheid er niet. Ferrari heeft tijdens de races gewoon de snelste auto."

"Wij moeten hard werken, maar ik verwacht zeker een strijd tussen de drie topteams dit seizoen."

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen