Max Verstappen krijgt later dit seizoen meer vermogen

21 jun. 2017 10:11 Redactie

Volgende motor Max Verstappen kan langer op vol vermogen draaien


Motorfabrikant Renault werkt achter de schermen druk aan het verbeteren van de betrouwbaarheid van de krachtbron. Bij de volgende motor die Max Verstappen dit seizoen krijgt kan hij langer op vol vermogen rijden. 

Het zou een opsteker zijn voor Red Bull Racing, maar ook voor Renault. Met name tijdens de kwalificaties maakt de concurrentie gehakt van het team van Verstappen. Mercedes en Ferrari draaien de motor verder open waardoor er meer vermogen vrij komt. Renault heeft deze modus nog niet, omdat de betrouwbaarheid van de motor in het geding komt.

Eerder liet de Franse fabrikant weten dat het niet met grote upgrades komt, maar zich iedere race verbetert. Een van deze verbeteringen moet de betrouwbaarheid zijn. Als deze op orde is kan er meer vermogen vrij worden gegeven.

"De volgende versies van onze motor die geïntroduceerd worden zijn betrouwbaarder. Hierdoor kunnen we meer kilometers maken met deze motor, maar kunnen we ook langer op maximaal vermogen rijden."

"Het geeft ons de mogelijkheid om diverse settings te proberen, iets waar we in de komende races mee beginnen," laat Abiteboul aan Autosport.com weten.

Meer vermogen van Renault


"Later in dit seizoen introduceren we nieuwe hardware. Deze moet zorgen voor betere prestaties, maar op dit moment ligt onze eerste focus op betrouwbaarheid. Bij de upgrade denken we aan de laatste motor van dit seizoen, omdat we al klaar zijn met onze derde krachtbron."

"We blijven continu kleine stapjes zetten en volgend jaar maken we een grotere stap. We zijn al vergevorderd met de ontwikkeling van de motor voor 2018, die op een bepaald vlak zeer innovatief is." 

Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen