Max Verstappen krijgt nieuwe auto in Barcelona, betere motor in Canada

20 apr. 2017 11:41 Redactie

Red Bull gelooft in successen voor Verstappen en Ricciardo


De wereldtitel lijkt ver weg voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Helmut Marko van Red Bull houdt vertrouwen dat zijn team de achterstand goed kan maken. De komende races komt het team met grote upgrades aan de bolide.

Helmut Marko ziet zijn team snel progressie boeken en verwacht dat die lijn doorgetrokken wordt tijdens de komende races. 

"In Australië kwamen we 1,8 seconde tekort, in China 1,3 en in Bahrein was het nog maar negen tienden. We verbeteren onszelf dus continu, maar natuurlijk is het nog niet genoeg. Tijdens de kwalificatie zien we dat Mercedes een speciale modus heeft. Dat geeft ze een enorm voordeel." laat hij F1.com weten.

"Met het gat dichten bedoel ik dat we ons zeker in de juiste richting begeven en dat is veelbelovend. Je krijgt geen punten tijdens de kwalificatie en gelukkig zijn we sterker tijdens de races."

Marko erkent dat het probleem tweeledig is: Renault loopt achter de feiten aan door betrouwbaarheidsproblemen en Red Bull heeft het chassis van de RB 13 nog niet goed genoeg voor elkaar.


"We hebben twee problemen met de auto. Renault had wat problemen met de betrouwbaarheid. Hierdoor liepen ze vertraging op bij de ontwikkeling van de motor. Wij hebben ons chassis niet goed genoeg voor elkaar, maar werken dag en nacht om onszelf te verbeteren."

"We zijn erg optimistisch dat we een grote stap voorwaarts gaan zetten in Barcelona. Daar hebben we veel nieuwe onderdelen op de auto. Onze coureurs moeten nog even geduld hebben!"

Marko bevestigt dat het team in Barcelona een compleet nieuwe aerodynamisch pakket heeft en op het snelle circuit van Montreal de beschikking krijgt over de nieuwe Renault V6. "Ja, het chassis krijgt een upgrade in Barcelona en Renault komt in Canada met de nieuwe motor."

Ondanks dat het gat met de koplopers nu al groot is, weigert Marko om de handdoek in de ring te gooien. "Wie zegt dat we niet kunnen winnen? Met Vettel hadden we in 2012 halverwege het seizoen 42 punten achterstand. Wie won er uiteindelijk de titel? We zijn de meesters van de inhaalrace." lacht de Oostenrijker.

Foto: Lars Baron/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen