Max Verstappen: "Kwalificeren is geen verbeterpunt"

13 mei 2017 13:00 Redactie

Verstappen niet bezig met onderling kwalificatieduel


Max Verstappen sloot vanochtend de derde vrije training in Barcelona af als vijfde. Net als op de vrijdag was hij ook nu weer de snelste Red Bull coureur. De grote vraag is echter of hij straks in de kwalificatie zijn teamgenoot ook voor blijft.

Vanaf zijn intrede in de Formule 1 heeft Max Verstappen nog niet bepaald een stempel kunnen zetten op de kwalificaties. Met uitzondering natuurlijk van de GP van België in 2016 toen hij voor zijn thuispubliek knap tweede werd in de kwalificatie. In zijn debuutjaar legde hij het in de kwalificaties regelmatig af tegen Carlos Sainz. Ook vorig jaar was Daniel Ricciardo over het algemeen de Nederlander de baas.

Dit seizoen is het opnieuw Ricciardo die aan de leiding gaat in het onderlinge kwalificatieduel. De Australiër was zowel in China, Bahrein als in Rusland sneller. Alleen tijdens de openingsrace in Australië versloeg Verstappen zijn teamgenoot maar dat kwam vanwege de crash van Ricciardo in Q3.

In de races daarentegen is het meestal Verstappen die de show steelt. Hij bezet momenteel de vijfde plaats in het WK met een voorsprong van dertien punten op Ricciardo.

Op de vraag of Verstappen zelf ook vindt dat kwalificeren nog een verbeterpunt is, reageert hij ietwat verbaasd.

"Of mijn races in verhouding beter zijn dan mijn kwalificaties? Nee, ik denk gewoon dat het dit seizoen nog niet helemaal mee gezeten heeft in de kwalificaties. Je kent het verhaal wat er gebeurde in Bahrein, dan ben je sowieso klaar voordat je kan beginnen en in Rusland braken in Q3 twee delen van de vloer af. Dan houdt het ook op."

In Bahrein werd Verstappen volgens eigen zeggen opgehouden door de langzamere Massa waardoor hij een verbetering van zijn tijd kon vergeten. Ook in Rusland zat hij er tijdens de vrije trainingen en in Q1 en Q2 goed bij maar ging het opnieuw minder in Q3.

Zijn beste kwalificatiepositie behaalde hij in Australië waar hij als vijfde begon aan de race. Vanaf 14.00 uur vindt de GP van Spanje plaats en jaagt Verstappen op een verbetering van deze positie.
Foto: Dan Istitene/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen