Max Verstappen: 'Le Mans kan over 15 jaar ook nog'

22 jun. 2017 20:02 Redactie

Verstappen heeft geen interesse in 24 uur van Le Mans


Max Verstappen werd door Jan Lammers en Rubens Barrichello uitgenodigd om deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans. De Nederlander heeft daar voorlopig nog geen interesse in.

In Le Mans 2017 was het Ho-Pin Tung die verraste met een zege in de LMP2-klasse en een tweede plaats algemeen. Max Verstappen heeft een deel van de race gekeken, maar niet bijster veel. In een gesprek met de media blikte hij in Baku vooruit op een mogelijke Le Mans deelname.

"Ik heb wat ervan gezien, maar niet veel. Toen ik s'morgens wakker werd bleek dat Toyota een dramatische nacht had en Porsche ook grote problemen had. Dat hoort bij Le Mans. Bijna won een LMP2 auto Le Mans, wat echt een stunt zou zijn. In de LMP2 en GT-klasse was het erg spannend dit jaar."

Ondanks dat Nico Hulkenberg enkele jaren geleden met groot succes deelname aan de 24 uur van Le Mans focust Max zich alleen op de Formule 1. Gevraagd of hij ooit deel wil nemen, zei Max:

"Misschien later, maar nu in ieder geval niet. Het zou wel leuk zijn om het met (vader) Jos samen te doen, maar ik rij nog minimaal vijftien jaar in de F1. Dan gaat het er waarschijnlijk niet meer van komen."

Foto: Philip Platzer/Red Bull Content Pool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen