Max Verstappen loopt podium mis door slechte strategie

28 mei 2017 15:48 Redactie

Slechte stop en verkeerde strategie voor Max Verstappen


Max Verstappen leek lange tijd een grote kanshebber voor de derde positie tijdens de GP van Monaco. Een mislukte strategie en een te langzame stop zorgden ervoor dat het podium uit beeld verdween.

Vanaf een vierde startpositie begon Verstappen aan de GP van Monaco. Voorafgaand aan de wedstrijd was de doelstelling om ongeschonden door de eerste ronde te komen en vervolgens een goed ritme te pakken. De Nederlander wist zijn vierde positie veilig te stellen en kon goed volgen bij Valtteri Bottas. Vooraan trokken de beide Ferrari's een gat naar Bottas en Verstappen in de eerste ronden.

Het gat tussen Bottas en Verstappen bleef constant en schommelde rond de twee seconden. Achter de Max vormde teamgenoot Daniel Ricciardo de enige bedreiging. De Australiër volgde na 20 ronden op een kleine vier seconden. 

Mede door de achterblijvers liepen de verschillen op de baan terug en Max kon Bottas onder druk zetten, maar zag ook teamgenoot Ricciardo dichterbij komen. In ronde 33 maakte Max Verstappen zijn enige stop en probeerde daarmee om Bottas zo te passeren. De stop duurde echter net één seconde te lang doordat het rechter voorwiel er niet foutloos op ging en Max kwam net achter de Mercedes terug op de baan.

Een slechte call van het team want Daniel Ricciardo reed met een vrije baan door en pakte zo de derde positie, voor Bottas en Verstappen met een gat van liefst zeven seconden. In plaats van een podiumplaats te behalen viel Max terug naar de vijfde positie. De Nederlander liet zijn ongenoegen met enkele krachttermen horen over de boordradio.

In het tweede deel van de wedstrijd zat Max klem achter Bottas en kwam hem met geen mogelijkheid voorbij. Ronde 60 stopte Verstappen voor een setje van de utrasofts na een crash tussen Wehrlein en Button. Dit moest een voordeel opleveren ten opzichte van Bottas die op de supersoft bleef rijden.

Bij de herstart ontstond er een mooi gevecht tussen Ricciardo, Bottas en Verstappen. Daniel raakte zelfs even de muur en Verstappen zat in de versnellingsbak van de Mercedes voor hem. Ondans de kleine verschillen was er geen mogelijkheid om een aanval te wagen. Hiermee was de vijfde positie het hoogst haalbare in Monaco.

Foto: Dan Istitene / Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen