Max Verstappen over Mercedes: 'Zit prima bij Red Bull'

02 mei 2017 07:10 Redactie

Max Verstappen: 'Ben 19 jaar heb nog wel even de tijd'


In Rusland vertelde Mercedes-teambaas Toto Wolff dat hij hoopt dat Max Verstappen in de toekomst bij het team rijdt. Dit leverde direct speculaties op over de toekomst van de Nederlander bij Red Bull.

Bij het programma Peptalk was Max Verstappen live in de uitzending. Er werd nog teruggeblikt naar de GP van Rusland waarin de Nederlander vijfde werd.

"Na de kwalificatie hebben we de motor terug moeten wisselen naar de eerste motor. Vervolgens lekte de waterpomp die we uiteindelijk dicht hebben gekit."

Jack van Gelder was verbaast dat Max zo rustig was voor aanvang van de race, ondanks alle problemen. "Het is heel simpel. Je finisht of je finisht niet." antwoordde Verstappen gevat.

"We zitten in een niemandsland. We kunnen de top twee teams niet volgen dus ik heb mijn eigen race gereden. Ik heb mijn eigen race gereden en de balans was best goed. Het beste van de dag was dat we de race uitreden."

Voor aanvang van het seizoen was gold Red Bull als een van de titelkandidaten. Na vier races is duidelijk dat er een ontzettende kloof is tussen Ferrari, Mercedes en Red Bull. Vreet dit aan Max?

"Ik zag het al aan het begin van het seizoen al. Hier moet je mee leren leven en hard blijven werken om het beter voor elkaar te krijgen."

Na afloop van de GP van Rusland verschenen er diverse foto's op Instagram van Verstappen die met diverse andere coureurs naar Monaco vloog. 

"We huren het samen, dat scheelt in de kosten. Verder is het heel gezellig met elkaar en verbetert het de band onderling. We waren met een mannetje of 12."

Vanzelfsprekend werd er nog gesproken over het interview van Toto Wolff met Olav Mol een dag eerder in Rusland. De teambaas van Mercedes liet weten dat hij Max Verstappen op korte termijn voor Mercedes ziet rijden.

"Ik ben 19 en heb nog wel een paar jaar. Toto is een aardige man en we hebben vaak contact met hem gehad, dat is ook altijd super gezellig. Ze hebben ook een erg goed team. Voor nu ben ik blij waar ik ben. Het werkt ook goed samen met het team en mijn engineers. We moeten alleen zorgen dat de auto harder gaat."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen