Max Verstappen: 'Mijn ambitie is om het beter te doen dan vorig seizoen'

08 mrt. 2017 07:45 Redactie

Max Verstappen liefhebber van nieuwe Formule 1 auto's


Max Verstappen kan zich prima vinden in het uiterlijk van de nieuwe Formule 1 auto's van 2017. Door de nieuwe Formule 1 regels, zien de auto's er anders uit. Maar hoe zit het nu met die fel bekritiseerde haaienvin Max?

Verstappen gaf in een interview met Olav Mol voor Ziggo aan dat hij de nieuwe RB13 van Red Bull vorig seizoen al voor het eerst zag.

"Vorig jaar heb ik de RB13 gezien. Dat was in het begin een tekening. We zijn dan met het team bezig met de zitpositie, het stuurtje en de koppeling. Vanzelfsprekend houden wij als coureurs ons niet bezig met de aerodynamica."

"Het team houdt ons wel op de hoogte van de resultaten uit de windtunnel, wat ze denken te winnen en welke updates er uit komen."

Gedurende de winter heeft Max Verstappen hard getraind samen met personal trainer Jake. De twee kennen elkaar al enkele jaren en werkten een strak schema af. Red Bull heft een eigen instituut waarin het de coureurs traint en nauwlettend in de gaten houdt. Daarbij gaat het best ver, tot en met uitgebreide bloedanalyses aan toe.

"Red Bull stelt de trainer voor, in mijn geval Jake, en daar werk ik al mee sinds eind 2014. Dat gaat goed en we maken een eigen programma, zo heb ik een ander trainingsschema dan Daniel. Red Bull controleert de coureurs op diverse waardes. Ik heb deze winter de nodige liters bloed moeten geven."

Qua uiterlijk is Max een groot liefhebber van de nieuwe auto. Zelfs de 'lelijke' haaienvin die teambaas Christian Horner er zo snel mogelijk af wil halen zit de Nederlander niet dwars.

"Ik vind de haaienvin wel mooi. Iedereen vind hem lelijk, maar ik niet. De voor - en achtervleugel vind ik ook mooi. De auto's zien er veel stoerder uit, enige minpuntje is dat de achterbanden misschien wat te breed zijn."

Aan voorspellingen voor het komende seizoen waagt Verstappen zich nog niet teveel. Mol vraagt wie Max als zijn grootste concurrenten ziet.

"Wie de concurrenten zijn? Het liefst zijn dat er niet al te veel." lacht Max. "Het is heel moeilijk om te zeggen waar we staan. Misschien zijn we het eerste team, maar misschien ook maar het derde of vierde team. Ik heb nu nog geen verwachtingen. We moeten afwachten tot we in Melbourne zijn. Mijn ambitie is om beter te presteren dan vorig seizoen, maar daar moet je dan wel de auto voor hebben."

VOLG LIVE DE ACTIE VAN MAX VERSTAPPEN TIJDENS DE WINTERTEST

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen