Max Verstappen: 'Je moet altijd positief blijven denken'

25 mei 2017 08:31 Redactie

Max Verstappen over alles naast de baan


Afgelopen weekend vermaakte Max Verstappen meer dan 100.000 uitzinnige fans op het Circuit van Zandvoort, deed hij tientallen interviews, handtekeningensessies en fotosessie's. Daarna nog even wat items schieten met de pers en zo weer de auto in voor de volgende Grand Prix in Monaco.

Het blijft indrukwekkend om te zien hoe een tiener, wat Max nog altijd is, om kan gaan met zoveel drukte rondom zijn persoon. Altijd ijzig kalm, nooit een woord te veel, maar ook nooit te weinig. De kracht zit hem volgens Verstappen in het vooruit kijken en positief blijven. "Het is belangrijk om niet gefrustreerd te raken. Je moet altijd positief denken en het beste uit jezelf halen", vertelt Verstappen op zijn eigen website Verstappen.nl.

"Dat moet je ook voldoening kunnen geven", vervolgt Verstappen. "Mijn vader vond mij vroeger vaak te relaxed en dat ben ik misschien nog steeds wel. Maar het werkt voor me, dat is het belangrijkst", aldus de eenvoudig Grand Prix-winnaar.

Als uithangbord van de Nederlandse autosportwereld draagt Verstappen een zware last op zijn schoudes. Elke beweging, uitspraak of actie wordt onder een vergrootglas gelegd, maar daar heeft hij naar eigen zeggen geen moeite mee. "Daar denk ik niet eens over na. Ik doe gewoon mijn ding, het is ook een beetje aangeboren." 

Met alles wat er geschreven wordt over zijn persoon zou je denken dat Verstappen de krant links laat liggen, maar niets is minder waar. Verstappen leest de krant wel degelijk, maar niet voor het nieuws uit de racewereld. "Racen staat altijd op één, maar ik vind het ook leuk om iets over andere dingen te lezen, zodat je weet wat er een beetje speelt in de wereld. Het hoeft niet in detail, maar het is leuk als je wat informatie hebt", aldus Verstappen.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen