'Max Verstappen moet niet gefrustreerd raken bij Red Bull'

07 mei 2017 18:44 Redactie

Brundle: 'Ik zie teleurstelling bij Max Verstappen'


Voormalig Formule 1 coureur en TV-commentator Martin Brundle ziet 2017 als een belangrijk leerjaar voor Max Verstappen. De Red Bull is niet snel genoeg voor de zeges en stelt daarmee het geduld van de Nederlander op de proef.

Belangrijk is volgens Brundle dat Verstappen niet gefrustreerd raakt door de mindere seizoensstart en het grote gat richting Mercedes en Ferrari. "Max is zo slim, ik denk niet dat hij advies nodig heeft."

"Hij moet wel opletten dat hij niet te gefrustreerd raakt, want dat maakt de Red Bull niet sneller. Ik proef op dit moment wel enige teleurstelling bij Max", waarschuwt de Brit. Voor de start van de GP van Rusland reageerde Verstappen erg cynisch op de problemen die zijn team had. Ook na afloop, na een race in niemandsland, maakte Max duidelijk dat hij het niet erg naar zijn zin had gehad tijdens de race.

In Barcelona krijgt de Nederlander de beschikking over een verbeterde RB13. Het team heeft sinds de eerste wintertest hard gewerkt aan een complete 'B-Spec' van de Red Bull. Deze moet Verstappen en Ricciardo in staat stellen om dichter bij Mercedes en Ferrari te komen. 

Vooraan is er voor het eerst in vier seizoenen weer een echt gevecht tussen twee teams. Ferrari wist Mercedes dit seizoen in de helft van de races te verslaan en Sebastian Vettel gaat aan de leiding van het WK. Een goede zaak voor de Formule 1 vindt Brundle: "De strijd tussen Mercedes en Ferrari zien we het hele jaar door. Ze beschikken ook allebei over fantastische coureurs."

Foto: Clive Mason/Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen