Max Verstappen moet zich bewijzen: 'Ik mag geen fouten meer maken'

20 mei 2017 20:01 Redactie

Max Verstappen moet zich bewijzen na twee 'rookie-seizoenen'


Na twee 'rookie-seizoen', zoals hij het zelf beschrijft, moet Max Verstappen zich nu elke wedstrijd bewijzen. Fouten zoals vorig seizoen in Monaco mogen er dit seizoen niet meer bij zijn. Het moet goed zijn en in één keer.

In gesprek met de Amerikaanse zender CNN is Verstappen openhartig over zijn carrière tot nu toe. Hij debuteerde in de Formule 1 toen hij nog niet eens een rijbewijs had, maar imponeerde direct. In zijn tweede wedstrijd behaalde hij als jongste coureur ooit in de Formule 1 punten en iets meer dan een jaar later werd hij de jongste Grand Prix-winnaar ooit.

Na twee seizoen in de Formule 1 staat Max Verstappen al aan de top, maar dat brengt naast bewondering ook verwachtingen met zich mee. "De eerste twee seizoenen kon ik nog wennen en foutjes maken. Maar die kan ik mij nu niet meer permitteren. Natuurlijk kan ik altijd nog een foutje ergens maken, ik rij immers altijd op de limiet, maar ik kan geen domme fouten meer maken", aldus Verstappen.

Qua snelheid heeft Verstappen zich al lang en breed bewezen. Gedurende de twee seizoenen heeft de Nederlander zich vaak in de spotlights gereden, bijvoorbeeld door de weergaloze race in Brazilë vorig jaar. Punt van ontwikkeling is daarom ook niet de snelheid volgens Verstappen. "Ik kan me nog genoeg ontwikkelen. Niet specifiek op het gebied van snelheid, maar vooral de algemene ervaring tijdens een Grand Prix-weekend."

Wat Verstappen in elk geval niet zal veranderen is zijn rijstijl. In de twee jaar dat hij deelneemt heeft hij al wat 'clashes' gehad, met onder anderen Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel, waarbij de rijstijl van Verstappen het punt van kritiek was. "Dat is gewoon de persoon die ik ben", verklaart Verstappen. "Ik race zo al mijn hele leven en ik zal het niet gaan veranderen. Hierdoor ben ik zover gekomen. Maar natuurlijk leer je wel van die ervaringen en dat brengt je uiteindelijk verder."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen