Max Verstappen na beste vrijdag ooit: 'Dit is heel bemoedigend'

23 jun. 2017 17:51 Redactie

Max Verstappen twee keer de snelste op vrijdag


Het was de dag van Max Verstappen in Baku. De Nederlander noteerde de snelste tijd in de eerste én tweede vrije training, terwijl het circuit de RB13 totaal niet lijkt te liggen. Een flinke opsteker dus voor Verstappen en Red Bull.

Tijdens de eerste vrije training kwam het team namelijk zelfs tot de eerste én tweede tijd. Max Verstappen was de snelste en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo volgde op zo'n vier tiende. Ook in de tweede vrije training zat Red Bull er heel goed bij, met een eerste en derde tijd.

Tevredenheid alom dus, maar toch zat er een klein smetje op de superdag van Verstappen. In de laatste minuten van de tweede vrije training verremde Verstappen zich en vloog daardoor in de muur. Hoewel de impact niet al te hard was, zat er aardig wat schade aan de bolide. "Het was heel vreemd", reageert Verstappen na afloop tegenover Sky Sports. "Nadat ik me verremde wilde ik de uitloopstrook pakken, maar toen brak opeens de achterkant uit. Daardoor ging ik met vier slippende banden de muur in", legt hij uit.

De crash zorgde echter niet voor heel veel problemen en dus overheerst de blijdschap na de eerste dag in Baku. Op voorhand had Verstappen namelijk totaal niet verwacht de tijdenlijst te toppen in de beide sessies op vrijdag. "De eerste tijd rijden in beide trainingen is uiteraard heel erg bemoedigend. Op voorhand hadden we gedacht dat dit circuit ons totaal niet zou liggen", aldus Verstappen.

Volgens Verstappen heeft hij nog niet alles benut en kan hij nog wat harder. "Ik heb nog niet overal voluit kunnen gaan door gele vlaggen en verkeer. Daarnaast hielp de crash natuurlijk ook niet, maar het doel is om na een crash nog harder te gaan. We kunnen hier best tevreden mee zijn."

Of Verstappen het gehele weekend vooraan kan blijven rijden durft hij niet te zeggen. "Het is altijd afwachten. Mercedes heeft in de kwalificatie altijd wat extra's en Ferrari zal zich ook verbeteren. Vandaag was het erg positief en we zullen zien hoe het morgen gaat", blijft de Nederlander nuchter.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen