Max Verstappen na crash: 'Gewoon pech'

14 mei 2017 15:24 Redactie

Max Verstappen baalt, maar noemt het een raceongeval


De race van Max Verstappen zat er al na de eerste bocht op. De Nederlander werd geraakt door Kimi Raikkonen die een tik op zijn achterwiel kreeg van Valtteri Bottas.

Met drie coureur door een bocht is een lastige opgave en in Spanje lukte het niet. Verstappen zat aan de buitenkant van bocht een, met naast hem Raikkonen en aan de binnenkant Valtteri Bottas. De Mercedes coureur raakte zijn landgenoot, waarop Kimi de bolide van Max Verstappen niet meer kon ontwijken.

Max Verstappen baalde, maar zag het als een raceongeval. Voor de camera's van Ziggo Sport deed Max zijn verhaal.

"Ik zag opeens een Ferrari naar links ketsen. Ik liet nog een beetje ruimte en het had ook goed kunnen gaan. Als we elkaar niet hadden geraakt heb je ineens twee man te pakken."

Was de actie niet risicovol om met drie coureurs door de bocht te gaan? 

"Het gaatje was er absoluut, anders ga ik er niet zitten. Aan de binnenkant raken ze elkaar en dan ketst er een naar buiten en raken ze mij. Helaas betekent het nu einde race."

Om even af te koelen ging Verstappen terug naar zijn team. "Ik motorhome de race gekeken. Het ziet er naar uit dat Hamilton gaat winnen."

De Nederlander richt zijn vizier alweer op de volgende race over twee weken in Monaco. Daar heeft Verstappen nog wat recht te zetten, want zowel in 2015 en 2016 crashte hij uit de race.

"De race is voorbij, dat is klaar. Jammer genoeg geen punten, maar we gaan weer verder."Foto: Alex Caparros/ Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen