Max Verstappen na P3: 'Als je als 16e start mag je zeker niet klagen'

09 apr. 2017 10:43 Redactie

Max Verstappen blij met podium, maar nog niet de afstelling


Max Verstappen was na afloop van de GP van China blij met zijn podiumplaats. De Nederlander was nog niet tevreden met de Red Bull die onder normale omstandigheden nog niet snel genoeg is.

"Als je als zestiende start mag je zeker niet klagen." liet Max aan Ziggo weten.

De openingsronde was fantastisch van Verstappen. 

"Voor me hadden ze een slechte start. Vooral de eerste ronde van 16 naar 9 was mooi en voor mij gingen al enkele mensen naar binnen. Ik denk dat we de perfecte keuze hebben gemaakt qua pitstops. We gingen niet in de eerste ronde naar binnen tijdens de safety car en dat was een prima keuze."

Tijdens de eerste stint op supersofts reed Verstappen weg bij Ricciardo, maar verremde hij zichzelf aan het einde van het rechte stuk.

"Toen ik Daniel voorbij was trok ik een goed gat. De auto had teveel onderstuur omdat ik niet in de kwalificatie had gereden. We hadden tussen de vrije training en de kwalificatie best veel veranderd aan de auto. Dat was niet ideaal tijdens de race en ik moest veel aan de auto wijzigen om grip aan de voorkant te krijgen. Ik verloor veel temperatuur in de banden en blokkeerde ook bij de actie met Vettel."

In de slotfase voerde Daniel Ricciardo de druk maximaal op. De linkervoorband van Max was op dat moment ver versleten

Ricciardo stopte later en had de betere banden. Ik wist dat ik problemen met de linkervoorband problemen ging krijgen dus spaarde mijn banden wat. Het maakte uiteindelijk weinig uit."

Tijdens de slotronden hoorden we Verstappen vaak op de boordradio. Enerzijds omdat hij vond dat achterblijver Romain Grosjean hem hinderde, maar ook richting zijn engineer met het verzoek om zijn mond te houden.

"Hij begon tegen mij in het midden van de bocht te praten. Dus ik zei: laat me maar met rust want ik weet wat ik moet doen."

De eerste podiumplaats van het seizoen is binnen, maar Verstappen is nog niet tevreden. Zijn RB13 is nog niet snel genoeg om met Mercedes en Ferrari te strijden.

"Een podium is mooi, maar we zijn nog niet snel genoeg om op pure snelheid een podium te behalen."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen