Max Verstappen naar solide vijfde plaats in GP Rusland

30 apr. 2017 15:36 Redactie

Max Verstappen rijdt moederziel alleen in Rusland


De GP van Rusland was voor Max Verstappen een saaie race. De Nederlander reed moederziel alleen tijdens de race achter Lewis Hamilton. Uiteindelijk finishte hij een halve minuut achter de Mercedes en een halve minuut voor Sergio Perez.

De aanloop richting de GP van Rusland was allesbehalve rooskleurig voor Max Verstappen. Na de kwalificatie bleek dat er een bardge board los zat en het achterste deel van de vloer niet goed vast zat. Voor de race werd de motor van Renault gewisseld en tot twee keer toe de waterpomp. Helaas was het probleem met de waterpomp nog niet opgelost, waarna het team het onderdeel afkitte om de lekkage te stoppen.

Ondanks de problemen ging de Nederlander als zevende van start en pakte direct twee plaatsen. Massa en Ricciardo moesten er aan geloven. Teamgenoot Ricciardo viel in de openingsfase uit met remproblemen. Na de Safety Car periode kwam Max in een soort van niemandsland te rijden. Voor hem reed Hamilton weg en Massa kon het tempo van de Nederlander niet bijhouden.

Max Verstappen kreeg van het team te horen dat hij zijn rembalans zo ver mogelijk naar voren moest plaatsen. Dit om een herhaling van de problemen van Ricciardo te voorkomen. In de eerste stint verloor de Nederlander gemiddeld 1,5 seconde per ronde op leider Bottas. Hamilton trok een gat van één seconde per ronde en Max liep op zijn beurt enkele tienden uit op Massa. Hierdoor kende Max een eenzame race. 

Max Verstappen stopte in ronde 30 voor zijn eerste en enige stop. Op een set van de ultra soft banden begon Max aan zijn stint richting de finish. Het gat met zowel Hamilton als Massa groeide gestaag, waardoor het voor de Nederlander een ontzettend saaie middag was.

Door de vijfde positie in Rusland verstevigd Verstappen zijn positie in het WK. Vandaag was dit het maximaal haalbare en Red Bull zal tevreden zijn dat de waterpomp van de auto het gehouden heeft. Bij de volgende GP, in Spanje, krijgt de RB13 een grote upgrade die ervoor moet zorgen dat Max en Daniel weer kunnen knokken met de snelste coureurs.

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen