Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen neemt kritiek op steward niet terug

Max Verstappen neemt zijn felle kritiek op de wedstrijdleiding in Amerika niet terug. De Nederlander noemde een van de stewards een 'mongool', wat hem op kritiek kwam te staan.

Tegenover Ziggo Peptalk liet Verstappen al weten dat hij het woord mongool anders had moeten kiezen. Idioot was beter op zijn plaats geweest. Over de rest van zijn uitlatingen heeft de Nederlander geen spijt. " Ik heb die steward een idioot genoemd en dat neem ik niet terug. Als je niet begrijpt wat er in Austin gebeurde, dan heb je niets bij ons te zoeken", laat Verstappen aan de Telegraaf weten. " Kijk naar Kimi, die vond het gênant dat hij uiteindelijk naar het podium mocht." Volgens Verstappen was iedereen in Amerika over de zeik over de beslissing en werd een magistrale race om zeep geholpen. In zijn Red Bull klom Max van P16 op naar P3 door in de slotronde Raikkonen te passeren. Een droomrace, die teniet werd gedaan door een tijdstraf. " Van een race als deze kan je alleen dromen. Ik had geen seconde het idee dat ik iets fout had gedaan. Een paar ronde eerder gebeurde er een soortgelijks iets met Valtteri Bottas. Dat was veel extremer dan mijn actie, maar dat werd niet bestraft."

Max Verstappen heeft het incident inmiddels weer achter zich gelaten en kijkt vooruit naar Mexico. " Ik baal hier niet meer van, het ligt achter me. Ik ben blij met hoe mijn race is gegaan. Dit was mijn snelste race ooit en tussen het team en mij klopte alles. Ik houd hier een heerlijk gevoel aan over, maar het is ook mijn taak om foute dingen aan te kaarten. In dit geval zat het goed fout." Dit weekend staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Klik hier voor het volledige tijdschema voor de GP van Mexico.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'