Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen noemt GP Maleisië hoogtepunt van het seizoen

Max Verstappen vindt dat de GP van Maleisië het hoogtepunt van zijn Formule 1-seizoen is. De Nederlander won de Grand Prix nadat hij Lewis Hamilton al vroeg in de wedstrijd wist te verschalken. Na die inhaalactie was Verstappen oppermachtig en sleepte hij de overwinning binnen.

Vooral de timing van de overwinning was voor Verstappen cruciaal, zo zegt hij in zijn terugblik op het seizoen 2017. "Ik denk dat de Grand Prix van Maleisië het hoogtepunt van mijn seizoen is" , antwoordt Verstappen als hij door teamgenoot Daniel Ricciardo wordt gevraagd naar zijn hoogtepunt in 2017. "Vooral omdat ik de race ervoor in de Italiaanse sandwich zat" , doelt Verstappen op het incident in Singapore, waar hij door Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel in de mangel werd genomen. "Dat was erg frustrerend, omdat we in Singapore een goed resultaat hadden kunnen halen."

"Daarna vertrokken we naar Maleisië zonder al te veel verwachtingen" , vervolgt de Nederlander. "Als je dan de race wint is dat natuurlijk het hoogtepunt van het seizoen." Voor Max betekende de overwinning in Maleisië een kantelpunt in zijn seizoen. Na de GP van Maleisië wist Verstappen nog een overwinning op zijn naam te schrijven in Mexico en een tweede plaats te behalen in Japan. "Na alle pech die ik daarvoor heb gehad was het vooral emotioneel een erg belangrijke zege" , besluit Verstappen.

buzDVJUB8hs

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'