Max Verstappen: 'Of het nu om de zege of P6 gaat, ik zal altijd knokken'

23 mrt. 2017 09:24 Redactie

Max Verstappen weet dat er in 2017 geen ruimte is voor foutjes


Max Verstappen blijft rustig onder de torenhoge verwachtingen. Met name in Nederland zijn er diverse media die van mening zijn dat Max de favoriet voor de titel is. Meer gebaseerd op hoop dan op een onderbouwing. De Red Bull coureur blijft er rustig onder.

Verstappen is blij dat het seizoen eindelijk begint. De winterstop duurde dit jaar bijna vier lange maanden, voor de fans en de coureurs een periode die oneindig leek. Max is dan ook blij dat het seizoen morgen weer echt begint: "Dit is waar je het voor doet. Testen is leuk, maar het draait om het racen."

De start van het nieuwe seizoen is de eerste keer voor Max bij het topteam. Het is een waar gekkenhuis, waarbij een gezonde spanning aanwezig is. Journalisten en fans, iedereen wil de coureurs zien en spreken. De Nederlander is klaar voor de start van het seizoen en zit prima in zijn vel. "Het gevoel is niet anders dan andere jaren. Ik ben relaxed en wat meer ontspannen dan in de vorige jaren." laat hij de aanwezige media weten.

Vorig seizoen was de Nederlander de smaakmaker en leerde hij veel bij sinds zijn overstap naar Red Bull. Helmut Marko toonde zich vaak een van zijn grootste fans, maar is ook kritisch: fouten mogen er in 2017 niet zijn. Max er kent dat. "Als de auto goed is moet ik voor de titel gaan, maar laten we eerst een afwachten hoe goed de auto is. Als we de snelste auto hebben dan zijn er geen excuses."

De wintertests waren niet super overtuigend van Red Bull, maar anderzijds zijn de verwachtingen hooggespannen. Verstappen maakt zich daar echter geen zorgen om, hij zal altijd knokken voor iedere positie. Of het nu voor de zege of voor de zesde plaats is.

"De meeste mensen weten niet wat er allemaal in het team gebeurt en hoe de auto is. We hebben nog geen race gereden en moeten nog even afwachten. Ik doe mijn best en dan zien we wel waar we eindigen. Of het nu eerste, derde of zesde is. Ik hoop dat het in ieder geval niet slechter dan de zesde positie is. Maar dan nog, ook voor P7 zal ik vechten als het om de zege gaat."

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen