Max Verstappen: "Ik ben op elk circuit meteen snel"

27 feb. 2017 19:11 Redactie

Max Verstappen bepaalt steeds meer zijn eigen richting


Het Formule 1 circus verblijft deze week in Barcelona voor de eerste wintertest. Naast de twee testdagen per coureur staan er natuurlijk ook allerlei persmomenten op de planning. Zo ook voor Max Verstappen.

Verstappen komt dinsdag 28 februari voor het eerst in actie met de RB13. Vandaag keek hij niet alleen toe naar de verrichtingen van zijn teamgenoot, Daniel Ricciardo, maar werd hij voor zijn eigen site Verstappen.nl ook uitgebreid aan de tand gevoeld.

Natuurlijk werd Verstappen gevraagd naar zijn mening over de nieuwe Red Bull auto. De auto waarmee het team serieus jacht op Mercedes wil gaan maken. Volgens Verstappen heeft zijn nieuwe speeltje alle ingrediënten om de strijd aan te gaan.

"Hij ziet er erg ‘cool’ uit. De voorvleugel is erg groot en heeft een V-vorm, een compleet ander profiel. De banden zijn breder, er zijn veel grotere ‘bargeboards’ en andere aerodynamische onderdelen op de zijkant van de auto. Ook onder de auto is de ‘splitter’ een stuk groter, net als de vloer. Aan de achterkant zit de ‘sharkfin’, die er in mijn optiek best aardig uit ziet. De vloer aan de achterkant gaat een stuk meer omhoog, dus we creëren meer downforce. De achtervleugel ziet er ook een stuk beter uit dan voorheen. Ik hoop dat hij of zij, wat het ook mag zijn, erg snel is."

Verstappen wordt door velen gezien als een complete rijder. Zelf denkt hij daar nog wat anders over en vindt hij dat er altijd ruimte is voor verbetering.

"Verbetering zie ik nog overal, alles kan beter. De starts vorig jaar zijn soms wat minder verlopen, maar dat heeft voornamelijk te maken met hoe de systemen afgesteld zijn."

Natuurlijk wordt hij ook nog even gevraagd naar zijn doel om wereldkampioen te worden. Dat hij dit wil worden, is geen geheim maar een echte planning hiervoor heeft hij niet in zijn hoofd zitten of misschien toch wel?

“Het doel is natuurlijk om wereldkampioen te worden, al maakt het voor mij niet uit wanneer. Je doet altijd je best en je probeert altijd het beste resultaat te behalen, maar soms zit het niet mee en dan kan je het niet worden. Hopelijk lukt het binnen vijf jaar."


Inmiddels begint de 19-jarige Red Bull coureur al aan zijn derde jaar in de Formule 1. Hierdoor bepaalt hij steeds meer zijn eigen richting.

"Nou, je weet wel een beetje wat je eigen dingetjes zijn en die neem je dan mee in de nieuwe auto, maar uiteindelijk gaat het er nu in de wintertest om dat je zelf een beetje aan kunt voelen wat je zelf wil hebben, voordat je de eerste race in gaat."

Hoewel de meesten het lastig vinden om hun sterkste punten aan te geven, is dat duidelijk niet het geval bij Verstappen. Hij weet precies waar zijn kracht ligt.

"Een sterk punt van mij is mijn racekracht gedurende de wedstrijd zelf. Maar ook dat ik erg relaxt ben en als je zeg maar in een nieuwe situatie komt op een nieuw circuit ben ik ook meteen snel."
Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen