Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen op zijn vingers getikt na gebruiken woord 'mongool'

De bewoordingen van Max Verstappen na afloop van de Grand Prix van Amerika vielen niet bij iedereen goed. De Nederlander noemde een van de stewards een mongool.

Gert de Graaf van de Stichting Downsyndroom is er als de kippen bij om zijn gram te halen. In een interview met het AD laat hij duidelijk weten dat de bewoordingen van Max Verstappen niet kunnen. Volgens De Graaf moet Verstappen zijn woorden zorgvuldiger kiezen. "Het woord 'mongool' gebruiken voor iemand die volgens jou een domme beslissing nam, is niet juist. Het verwijst naar mensen met het downsyndroom. Een flink deel van die mensen zal niet weten waar de discussie over gaat maar sommigen wél en die vinden het vervelend ook al hebben ze een dikke huid".

De Graaf trekt het vergelijk met het gebruiken van het woord kanker als scheldwoord. "Stel dat Verstappen het woord kanker had gebruikt. Dan zet hij alle patiënten met die ziekte weg als dom of slecht." Ondanks de kritiek vanuit de stichting wil De Graaf er geen grote zaak van maken, maar wil hij dat Max in het vervolg andere woorden kiest. "Wij gaan hier geen grote zaak van maken maar willen Verstappen wél even laten weten dat hij dit niet meer moet doen. Laten we zeggen dat hij in zijn emotie een beetje dom is geweest."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'