Max Verstappen optimistisch na eerste testweek

02 mrt. 2017 18:31 Redactie

Max Verstappen sluit eerste testweek met goed gevoel af


Max Verstappen kende een prima laatste testdag. De vierde dag stond in het teken van de regenbandentest, waarbij de baan kunstmatig nat werd gemaakt. Hierdoor konden de coureurs de regenbanden, intermediates en slicks gebruiken. 

Zowel in de ochtend als in de middag ging het goed met de Nederlander. Verstappen was s'morgens erg actief in de regen en noteerde de snelste rondetijden van het veld. In de middag zagen we Max pas wat later in actie. Een probleem met de uitlaat zorgde ervoor dat hij een uur langer dan gepland stil stond. Een euvel dat gisteren ook bij teamgenoot Ricciardo naar voren kwam.

De regenbanden van Pirelli functioneerden nog niet optimaal. Diverse coureurs waren gematigd tevreden, waarbij de intermediates te snel zouden slijten. Verstappen is ook niet te optimistisch over de nieuwe regenbanden.

"Het is nog glibberen en glijden op deze banden. Natuurlijk, de omstandigheden waren niet ideaal. Het was erg koud en daardoor is het lastig om een goed gevoel in de banden te krijgen. We moeten kijken hoe deze nog verder verbetert kunnen worden." liet hij de aanwezige media weten.

Red Bull kende wat kinderziektes tijdens de eerste testweek, maar kwam langzaam op stoom. De donderdag sloot Verstappen af op een tweede positie. Max blikt tevreden terug op zijn eerste twee testdagen.

"Het was een positieve dag en we hebben veel kunnen rijden. Ik voel me goed thuis in de auto en we hebben als team goed werk verricht. Al met al was het een prima week. Het is echter nog te vroeg om exact te voorspellen waar we staan."

Het team was niet bezig met snelle tijden, iets dat Max zelf ook aangaf: "We reden niet op de limiet. Belangrijkste doel was om kilometers te maken en daarin zijn we geslaagd." 

Volgende week dinsdag begint de tweede testweek van vier dagen op het circuit van Barcelona. Max en Daniel komen beide op twee dagen in actie. 

Foto: Red Bull Contentpool

 

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen