Max Verstappen over Canada: 'Doe mij Spa-Francorchamps maar'

09 jun. 2017 08:55 Redactie

Max Verstappen verwacht dat Red Bull derde team is


Het Formule 1 circuit Gilles Villeneuve is niet het meest lastige circuit op de F1 kalender. Max Verstappen vindt het OK om op te rijden, maar heeft liever een echt rijderscircuit.

Vader Jos Verstappen kwam vaak goed uit de verf in Canada. Hoogtepunt was de fameuze inhaalrace in de regen in 2000. Vanaf een achtste positie werkte de Nederlander zichzelf in de Arrows in de slotfase op naar een vijfde positie. Destijds goed voor twee WK-punten.

"Mijn vader vond het een supercircuit. Ik vind het wel OK, maar niets bijzonders. Je hebt vier chicanes, maar ik hou van mooie snelle, lange bochten zoals op Spa," laat Max aan Telesport weten.

In de tijden van vader Jos was de Wall of Champions nog berucht. Menig coureur raakte bij het uitkomen van de chicane de muur. Tegenwoordig zijn er zoveel aanpassingen gedaan aan de chicane, dat het aantal incidenten sterk afnam. De grindbak is vervangen door een uitloopstrook en de kerbstones zijn aangepast.

"Als je daar de kerbs verkeerd raakt ga je de muur in, maar vergeleken met Monaco stelt het weinig voor."

Max Verstappen verwacht geen wonderen


Op eigen kracht verwacht Max dat Red Bull nog altijd het derde team is. Motorvermogen is belangrijk in Montreal en juist daar heeft de Renault-motor een tekort aan. De vijfde positie lijkt dan, zonder bijzonderheden, het maximaal haalbare.

"Dit wordt een weekend zoals we het hele jaar hebben. Ik ga mijn best doen, maar het is niet het makkelijkste circuit voor ons. Als je bij de pakken neer gaat zitten wordt het sowieso niets, dus ik blijf positief."

Een redding voor Verstappen kan de voorspelde regen zijn. In de regen is het motorvermogen een stuk minder belangrijk en komt talent bovendrijven. Juist in de regen liet Max Verstappen al vaker zien dat hij van wereldklasse is.

Foto: Red Bull Contentpool

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen